Mira Bartov

Image

Mira Bartov, også kjent som Wikström Bartov, født 9 oktober 1975 i Stockholm, er en svensk skuespiller, scenograf, og operasjef som mellom 2008 og 2011 var kunstnerisk leder for Folkeoperan.

Bartov er utdannet som skuespiller ved Drama Centre London og til operasjef ved Operahögskolan i Stockholm. Hun jobbet 1999-2000 som stage manager – nærmest en kombinasjon av Scenemester og Inspisient, på Operahuset i Tel Aviv.

Bartov ble anerkjent for sine svenske librettoer til et flertall av Folkoperans oppsetninger, blant annet Tosca. Hun slo igjennom som regissør ved Folkoperan med Rigoletto i 2006, og også regisserte blant annet barneoperen «Shit» også. Giacomo Puccinis Gianni Schicchi, Georges Bizets Perlefiskerne, og Charles Gounods Faust satte hun også opp på Folkeoperan. I 2008 ble Mira Bartov utnevnt til professor i musikkdramatikk ved Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Samme år erstattet hun Claes Fellbom som kunstnerisk leder for Folkeoperan i Stockholm, en stilling hun hadde fram til 2011. Hun har også regissert fremføringer ved Norrlandsoperan, Piteå Kammeropera, og Grand Théâtre i Genève.

Mira Bartov er datter av konsertfiolinist David Bartov og pianist Inger Wikström.

Konserter