Ole Morten Velde

Tenor
Image

Ole Morten Velde er født og oppvokst på Karmøy. Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København hvor han fullførte en master i sang med Margrete Enevold som sanglærer. Sommeren 2013 ble han, etter tre års intense operastudier, uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Under disse årene studerte han sang under Susanna Eken. Han har også arbeidet med sanglærere som bl.a. Brian Jauhuiainen, Gregory Lamar og Sherman Lowe.

I tillegg til å ta del i Mozart- og liedakademiet ved Festivalen i Aix-en-Provence i 2010 og 2012, har han deltatt i masterclasses med Andreas Schmidt, Philip Langridge, Mikael Eliasen, Fiona Macsherry og andre.
Ole Morten gjorde sin operadebut i 2011 som Don Ottavio i en Haugesund kammeroperas produksjon av Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København. Våren 2016 har han blant annet gjort Tamino ved Operafestukene i Kristiansund, Remendado i Carmen ved Haugesund Kammeropera samt Dr. Siedler i Sommer i Tyrol ved Opera di Setra. I 2017 sang han hovedrollen i The life to come av Louis Mander og Stephen Fry i Den Norske Opera & Ballett.
Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl og med pianister som Leiv Ove Andsnes, Helmut Deutch og andre.

Konserter