Øystein Skre

Bass
Image

Øystein studerte sang ved Norges Musikkhøgskole i 1997-2002, deretter ved Statens Operahøgskole (KHIO) i 2002-2005. I 2005 ble han fast ansatt i DnO&B’s kor.
Øystein har sunget Sprecher i Stein Winges Tryllefløyte på Oscarsborg festning sommeren 2003. Under operafestivalen i Kristiansund i februar 2004 sang Øystein Superintendent Budd i Albert Herring og Rochefort i Anna Bolena.

På Oslo kammermusikkfestival i 2005 sang han Neptun i Monteverdis opera Il ritorno d’Ulisse in patria under ledelse av Alan Curtis. I 2006 sang han igjen rollen som Sprecher i Tryllefløyten, denne gang i Sandefjord under ledelse av Dag Nilsen. I 2007 og i 2009 sang han rollen Colline i La Boheme med Espen Selvik som dirigent og Helge Jordal som regisør. I 2011 sang han igjen Zuniga i Carmen i Drammens Teater med Rune Bergmann som dirigent.

Høsten 2012 sang Øystein Sarastro i 15 forestillinger av Tryllefløyten ved Kilden Teater- og Konserthus med Kristiansand symfoniorkester under ledelse av Rolf Gupta.
I april 2014 skal Øystein gjøre rollen Tevje i Spellemann på taket ved 6 forestillinger i Drammens Teater.

Ved Den norske opera har Øystein gjort solistoppgaver som Monterone i Rigoletto, Antonio i Figaros bryllup, Zuniga i Carmen (turné), Nachtwächter i Die Meistersinger (Oslo konserthus), Harnisk kledte i Tryllefløyten, Black Bob/Vaktmesteren i Let’s make an Opera, Notler og Ringeren i Den 4de Nattevakt, Jailer i Tosca, Sersjanten i Manon Lescaut og Ambrogio i Barberen i Sevilla.

Øystein er mye benyttet som solist ved fremføring av kirkemusikalske verk i Norge. Han har sunget Mozart’s Requiem, Händels Messias og Skapelsen (både Raphael og Adam) mange ganger, Ceciliamessen av Hayden, Juleoratoriet og mange av Bach’s kantater samt flere verker av H. Schütz, Paulusmessen av Mendelsohn og Beethovens 9de symfoni for å nevne noen.

Konserter