Sakarias Fredriksen Tranvåg

Baryton
Image
Sakarias Fredriksen Tranvåg begynte sine sangstudier ved Barratt Due musikkinstitutt i 2016, der han studerte hos Torgun Birkeland. Våren 2022 ble han uteksaminert fra Operaakademiet i København, der han studerte hos Anne Margrethe Dahl og Susanna Eken.
I sesongen 21/22 gjorde han sin debut ved Den Kongelige Opera i København i rollen som Kristian i Maskeballet av Verdi. Der sang han også Sciarrone i Puccinis Tosca samme sesong. Gjennom studietiden har han gjort roller som Leporello i Don Giovanni og Greven i Figaros bryllup. Sistnevnte ble hans avsluttende eksamen på Operaakademiet. Han har også arbeidet med roller som Don Giovanni i Don Giovanni, Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Così fan tutte, Figaro i Figaros bryllup, Argante i Rinaldo og Belcore i Elskovsdrikken.
Sakarias synger jevnlig konserter og kirkemusikk og har nylig gjort verker som Brahms Requiem og Händels Messias. I sesongen 22/23 debuterte han ved Den Norske Opera & Ballett, der han for tiden er ansatt som solistpraktikant. Der har han allerede gjort roller som Robert Baker i Wonderful Town, Fiorello i Barberen i Sevilla og Feri von Kerekes i Czardasfyrstinnen. Til våren medvirker han som Kristian i Maskeballet og Sciarrone i Tosca.
Image
18
mars
kl 15:30

Lørdagsopera 18. mars

Gamle Raadhus Scene
2023