Siv Oda Hagerupsen

Mezzosopran
Image

Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran, har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Hennes sangpedagoger har vært blant andre Ingrid Bjoner, Svein Bjørkøy, og Elizabeth Norberg-Schulz.

I 1999 var Siv Oda en av de seks finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts Tryllefløyten. Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderte rollen som Mercédès i Carmen, Nicklausse/Musen/Stemmen i Hoffmanns Eventyr, Marcellina, og senere Cherubino i Figaros Bryllup. Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon Hjem til Jul. Siv Oda har hatt solistroller ved alle de ulike regionsoperaene rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

I 2013 gjestet hun L’Opéra de Montréal i Canada ved en gallakonsert med verk av Verdi, under ledelse av Victor deRenzi. I 2017 gjorde hun blant annet rollen som Emilia i Verdis Otello med Trondheim Symfoniorkester, under ledelse av John Helmer Fiore, og regissert av David Alden. Så sang hun Suzuki i Madama Butterfly ved Opera på Skäret i Sverige. Sommeren 2018 returnerte hun til Skäret, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis Don Carlo, med musikalsk ledelse av Michael Balke, og regi av William Relton. Av andre dirigenter Siv Oda har samarbeidet med kan nevnes; Rafael Frühbeck de Burgos, Patrick Fournilliér, Olari Elts, Marcello Mottadelli og Gregor Bühl.

I 2019 har engasjementene blant annet vært rollen som Marthe i Gounods Faust med Trondheim Symfoniorkester og Opera, med regi av Aik Karapetian og musikalsk ledelse av Anja Bihlmaier, rollen som Adalgisa i en konsertant versjon av Norma med Opera Opus på Gjøvik i august, og Gertrud (Moren) i Hans og Grete ved Opera Nordfjord i oktober, regissert av Jeff Pedersen.

Fremtidige engasjement er blant annet altsolistpartiet i Kjetil Bjørnstads «Messe for en såret jord», og rollen som Kuchtik i Rusalka med Bergen Nasjonale Opera i regi av Alex Ollé fra den verdenskjente regigruppen La Fura dels Baus, og musikalsk ledelse av Eivind Gullberg Jensen.