Sveinar Aase

Klaver
Image

Sveinar Aase har utdannelse fra Høgskolen i Tromsø, Musikkonservatoriet (1992-97) og diplomeksamen fra Staatliche Hochschule für Musik i Karlsruhe, Tyskland, hvor han studerte fra 1997-99. Her oppnådde han høyeste oppnåelige karakter i klaverspill.

Siden 1999 har Sveinar Aase vært ansatt som distriktsmusiker i Sørfold kommune. I egenskap av dette, kombinert med en aktiv frilansvirksomhet, har han samarbeidet med en rekke musikere og artister, særlig sangere, bl.a. Ingebjørg Kosmo, Birgitte Christensen, Tora Augestad, Espen Langvik, Thor Inge Falch, Ketil Hugaas m. fl. . Han har satt i gang en rekke prosjekter og vært produsent for både egne og andres produksjoner.

Sveinar Aase har over hundre oppdrag og konserter i året både med de øvrige distriktsmusikerne og andre profesjonelle og amatører. Det spenner fra turneer i regi av Rikskonsertene for barn og unge via kirke- og kulturhuskonserter, festivaljobber og events til studiojobbing for kor, sangere og rockeartister.

Han har også lang fartstid som keyboardist i en rekke band i ulike sjangre og beskrives som en svært allsidig musiker med stor bredde i både stil og repertoar og brukes derfor ofte som pianist i så vel klassisk som rytmisk musikk.

Konserter