Thale Bergsaune

Sopran
Image

Thale Bergsaune har sin sangutdannelse fra Norges musikkhøgskole og Jysk musikkonservatorium i Danmark. Hun ble fast ansatt i Operakoret i desember 2004.

Thale Bergsaune var semifinalist i Dronning Sonjas Internasjonale sangkonkurranse 2005, og ble dermed en av de fire beste norske i konkurransen. Hun deltok også i Belvedere internasjonale sangkonkurranse i Wien 2007.

Våren/sommeren 2012 gjorde hun rollen som 1. trallerske i Gisle Kverndokks opera Den fjerde nattevakt, både på Den Norske Opera & Ballett og under Savonlinna operafestival i Finland. Videre hadde hun rollen som Nanna i operaen Khairos av Knut Waage, og medvirket som sopransolist i teateroppsetningen Styrtet engel på Nationaltheateret, med regi av Kjersti Horn.

I mars 2014 sang hun sopranpartiet i Carmina Burana i Universitetets aula med Akademisk korforening og Drammen symfoniorkester.

I august samme år gjorde hun rollen som Nattens dronning i Tryllefløyten i regi av Opera trøndelag. Den samme rollen gjorde hun i Ringsakeroperaens oppsetning i november 2014.

I 2019 gjorde hun rollen som «en novise» i Suor Angelica på Den norske Opera og ballett.

I juli 2020 vil hun igjen gjøre rollen som Nattens Dronning i Operadisetras oppsetning i Tylldalen.

Konserter