Trond Halstein Moe

Baryton
Image

Helt siden Trond Halstein Moe vant den prestisjefylte Belvederekonkurransen i 1987, har han vært en av Norges ledende sangere. Han har vært ansatt på Den Norske Opera og Ballett som solist fra 1988 – 2010 og har sunget alle de største roller i sitt fag, og har dessuten gjestet i en rekke land som solist.

Blant de største roller kan nevnes Germont/LA TRAVIATA, Scarpia/TOSCA, Jeletskji/SPAR DAME,  Telramund/LOHENGRIN, Amfortas/PARSIFAL, Alfio/CAVALLERIA RUSTICANA, Wotan/RHEINGOLD/DIE WALKÜRE, Günther/ GÖTTERDÄMMERUNG, Greven/LE NOZZE DI FIGARO, Don Giovanni/DON GIOVANNI, Don Carlo, LA FORZA DEL DESTINO, Posa/DON CARLO, Renato/UN BALLO DI MASCHERA, Escamilo/CARMEN, Rigoletto/RIGOLETTO, Valentin/FAUST, Ford/FALSTAFF, Eugen Onegin/EUGEN ONEGIN og Figaro/IL BARBIERE DI SIVIGLIA.

Trond har gjestet på bla. Statsoperaen i Stuttgart, Hannover og Essen og dessuten statsoperaen i Praha, Teatro de la Maestranza i Sevilla, Auditorio Nacional de Música i Madrid, narodni pozoriste i Beograd og operaen i Malmø.

Trond har et stort og omfattende konsertrepertoar og har opptrådt i hele Skandinavia, Europa, Sør-afrika og USA, og han har dessuten opptrådt i en lang rekke radio og TV produksjoner og CD innspillinger.

I 2000 ble han kåret som ”Årets sanger” på Den Norske Opera av Operaklubben Arie og ble dessuten æresmedlem samme sted i 2012, og i 2009 mottok Trond  Den Norske Operas venners hederspris.

I sesongen 18/19 debuterte Trond på Den Jyske Opera i Århus, hvor han sang rollen som Germont/LA TRAVIATA på turne i hele Danmark inklusive Det Kongelige teater i København og han var i mai 2018 solist med Aalborg Symfoniorkester i N.W. Gade/ELVERSKUD.

Konserter