Trond Jahr

Image

Trond Jahr er utdannet Universitetslektor i filosofi. Grunnfag 1961(etikk), mellomfag 1966 (logikk), magistergrad 1981 (Spinoza), med støttefagene kunsthistorie (Egypt, Det gamle rike), samfunnsvitenskap (kunskapssosiologi) og religionshistorie grunnfag (jødedom, spes. relevant for studiet av Spinoza).

Han har medvirket i Oslo Kammerorkester (tidl. De Unges Kammerorkester) i over 40 år på 1. fiolin, 2. fiolin og i de siste 32 år, bratsj. Han har spilt med orkesteret på konserter i de fleste kirker i Oslo, samt i Universitetets Aulae, KH, Gamle Logen, Store Studio (NRK), Rikshospitalet, Radiumhospitalet, Nordsetehjemmet og Misjonssalen på Majorstuen. I norske byer og tettsteder ellers: Bergen, Trondheim, Drammen, Harstad, Larvik, Tønsberg, Sandefjord, Sarpsborg, Valevåg, Jar kirke og Utstein kloster. I utlandet: Danmark, Sverige, Island, Sveits og Ungarn.
Han har deltatt i «Musikfrågan Kontrapunkt» i 1967/68, ’71 og ’88 (vinnerlaget), samt gått til topps i «Kvitt eller dobbelt» med Mozart som tema i 1986.

Konserter