Vegard Lund

Lutt
Image

Vegard Lund har studert med Erik Stenstadvold ved Norges Musikkhøgskole og med Nigel North (tidlige gitarer og lutt) ved Guildhall School of Music and Drama. Her fikk han Premier Prix for sin diplomeksamenskonsert. Han er aktiv som luttist og gitarist og har turnert i store deler av Europa. Lunds solodebut i St John‘s Smith Square fikk gode presseomtaler og førte til engasjementer for både BBC radio og fjernsyn.

Siden 1997 har han vært medlem av ensemblet Nordisk Barokk Kvartett. Han jobber regelmessig med flere av Nordens ledende kor og ensembler og har i løpet av de siste årene samarbeidet med Sveriges Radiokor og Adolf Fredriks Bachkor i tillegg til oppdrag som solist med Det Norske Kammerorkester og Hertzberg ensemblet som han leder. Hertzberg ensemble kan vise til fremførelser av blant annet Messias og Dido og Aeneas. Han er for tiden også ansatt ved Barratt-Dues Musikkinstitutt. Han har medvirket som akkompagnatør på en rekke CD-innspillinger med blant annet kontratenorene Carl og Rasmus Høgset, i Gisle Kverndokks opera om Bokken Lasson, Tone Wiks CD med kjærlighetssanger fra barokken, Nordisk Barokki Kvartetts CD Northern delights etc.
Vegard Lund har jobbet med flere ensembler som har middelalder-musikk som spesialitet blant annet Pro Musica Antiqua som kom med den kritikerroste CD-en «Cantio» i november 1999.
Høsten 2000 var han musikalsk ansvarlig for forestillingen Vår Frans av Assisi på Det Åpne Teater i regi av Barthold Halle. Han har siden sommeren 2004 jobbet regelmessig med det nederlandske ensemblet The New Dutch Academy. I løpet av året har han deltatt på en rekke festivaler blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland, Stockholm tidlig musikk festival etc.

Innspillinger
-Cantio ( Pro musica Antiqua), utgitt på Simax
-CD med Carl og Rasmus Høgset, utgitt på Quattro
-Ai Amours med Marilena Zlatanou, utgitt av Acousdig
-Bokken Lasson (NRK produksjon), utgitt av Grappa
-Årstidene av Vivaldi m/DNK, utgitt av Simax
-Markus-pasjonen med Norsk Barokkorkester på Kirkelig Kulturverksted
-CD med Guri Egge, utgis av Grappa
-Dolcissimo Sospiro med Tone Wik, 2L

Konserter