Wibeke Wetaas

Sopran
Image

Wibeke Wetaas er født og oppvokst i Stavanger. Våren 2011 avla hun sin avsluttende Mastereksamen i utøvende klassisk sang/opera ved Universitetet i Stavanger hvor hun hadde professor Elizabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Hun har sin Bachelorgrad fra Griegakademiet v/Universitetet i Bergen og NTNU Institutt for musikk i Trondheim.
Som lyrisk sopran har hun et bredt og spennende repertoar som spenner fra tidlig renessanse til moderne klassisk musikk og opera. De siste årene har hun sunget flere operaroller. Høsten 2010 sang hun rollen som Frasquita i Oslo Operafestivals oppsetning av Bizets Carmen. Den samme rollen sang hun også i september 2011, da i regi av Drammen Operakor. Blant andre roller kan også nevnes Poppea i Monteverdi’s Poppeas Kroning og Dido i Dido og Aeneas av Henry Purcell. Høsten 2012 skal hun igjen synge Frasquita i en oppsetning av Carmen i Sandnes Kulturhus.

I 2011 hadde hun sin debutkonsert i Roma i regi av Accademia Filarmonica Romana. Ellers har hun hatt flere konsertoppdrag med bl.a. Ein Deutsches Requiem av Brahms, Bachs Juleoratorium og Dvorak Messe i D-dur og har flere ganger vært utøver under konsertserien «Sommer i Bjergsted» i Stavanger Konserthus.

Wibeke er også en del av gruppen Trio Operamania, som skal presenterer barneoperaen Den Magiske Hatten i den Kulturelle Skolesekken i Stavanger høsten 2012.

Konserter