Image
Image
fredag 30. september 2022
, kl 20:00

asamisimasa / Reinholdtsen – «Spätstil» – en Plateslippkonsert

asamisimasa slipper nytt album med musikk av komponist Trond Reinholdsen 30.september 2022. “SPÄTSTIL” utgis digitalt og på vinyl på Aurora Records.
Det er med stolthet Aurora Records presenterer asamisimasas nyeste album med to verker av komponisten Trond Reinholdsen; SPÄSTIL og Unsichtbare Musik. Ensemble og komponist har samarbeidet gjennom 15 år og har nå dokumentert dette samarbeidet. Reinholdtsen er en av landets fremste komponister i sin generasjon og har en betydelig internasjonal posisjon med en lang rekke store bestillingsverk bak seg. asamisimasa har urfremført musikk av Reinholdsen på festivaler som Donaueschingen Festival, Huddersfield Contemporary Music Festival og Darmstadt Ferienkurse. Tidligere er kun to verk av Reinholdtsen gitt, og asamisimasa er glade for å bidra til at en større del av hans musikk blir tilgjengelig for publikum. Dette er det fjerde albumet i ensemblets diskografi, og det andre albumet utgitt på Aurora Records.

https://bigdipper.no/aurora/acd5108/asamisimasa-reinholdsen-spätstil-lp

‘Unsichtbare Musik’ ble skrevet til en konsert i Berliner Philharmonie i 2009 og utforsker i pedagogisk form forholdet mellom språk og musikk, mellom ord og klanglig representasjon. Stykket utfordrer derfor både lyttingen og oppfattelsen av det klanglige og forsøk på begrepsliggjøring av musikalske inntrykk og opplevelser.
‘Spätstil’ fra 2018 tar eksplisitt utgangspunkt i den semantiske analysen fra ‘Unsichtbare Musik’ og ensemblets historikk med dette verket. ‘Spätstil’ markerer en klar men ironisk distanse til det tidligere verket i form av en dystopisk selvkritikk.
Stykkene er samtidig preget av et særegent klanglig raffinement og vil kunne anspore til så vel filosofisk refleksjon som estetisk nytelse. Ensemblet ønsker at utgivelsen skal fremstå som et eget verk med egenverdi mer enn som en dokumentasjon av to konsertfremførelser. Målet er at albumet kan bidra til refleksjon omkring kunstens betingelser i vår tid, gjennom å sette den ensomme og avsondrete lyttingen man foretar i sitt eget hjem i fokus.
asamisimasa ble startet i 2001 av musikere som delte en interesse for eksperimentell musikk. Siden den gang har ensemble vunnet to Spellemenn (2012/2015), urfremført over åtti nyskrevne verk, og turnert over hele Europa, i USA og Asia.
asamisimasa har samarbeidet med en rekke internasjonalt toneangivende komponister, som for eksempel Helmut Lachenmann, Alvin Lucier, Brian Ferneyhough, Aldo Clementi, Helmut Oehring, Mirela Ivičević, Klaus Lang, Joanna Bailie, samt en rekke komponister i det flermediale feltet, som Simon Steen-Andersen, Øyvind Torvund, Annesley Black, Matthew Shlomowitz og Trond Reinholdtsen.
De har spilt ved en rekke festivaler, radiohus og konsertscener, som Berlin Philharmonie – Debüt im Deutschlandradio Kultur, WDR Köln, Darmstadt, ECLAT, Donaueschingen, Ultraschall, Ultima, Huddersfield, Rainy Days, Monday Evening Concerts LA, Other Minds Festival (San Francisco) Cutting Edge (London), Angelica and SPOR og mange fler. De to første plateutgivelsene deres, med Simon Steen-Andersen (DK) and Øyvind Torvund (NO) mottok Spellemann-prisen i klassen samtid. De har tre andre portrett-utgivelser, den siste med musikk av nordmannen Trond Reinholdtsen.
https://www.asamisimasa.com/ensemble

Billetter

Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. (Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

Tracklist:
1. Unsichtbare Musik (‘23,52)
2. Spätstil (‘26,10)

Katalognr: ACD5108
Format: 1 LP (gatefold)
EAN: 07090057990013
Produsent: Håkon Stene, Anders Førisdal
Design: Trond Reinholdsen, Anette L’orange / Blunderbuss
Web: www.aurorarecords.no

Label manager:
Yumi Murakami
Tel: ++47 45034700
Mail: yumi@aurorarecords.no

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det er (enn så lenge) helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Det er alltid langventeliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image