Image
Image
tirsdag 2. mai 2017
, kl 19:00

Beethovens mesterverk «Eroica»

Visste du at Beethovens mesterverk «Eroica» også finnes som klaverkvartett?
Det er det ikke så mange som vet, og mest sannsynlig har den ikke vært fremført i Norge tidligere, hvert fall ikke på minst 100 år.

Arrangementet ble skrevet av Beethovens student, nære venn og komponist Ferdiand Ries (1784-1838).
Den ble første gang utgitt i året 1857 av forlaget Simrock, og ble siste gang utgitt i 1870.

Lars Marius og Eivind var i Bonn i desember 2016 og fikk scannet inn de eneste notene som finnes på dette verket (som man vet om), fra Beethoven-arkivet.

Det er helt sikkert at dette ikke er noe «venstrehåndsarbeid» fra Ries sin side. Han har klart å bevare symfoniens kraft og mesterverk, uavhengig av instrumentering!

Bli med å oppleve denne musikalske begivenheten tirsdag 2.mai klokken 19.00 på Musikk&Scenehuset!

Bar og billettsalg åpner klokken 18.30.

Pris: 150 kr og 100 kr for student

Konserten kan også høres i Trondheim søndag 7.mai, i Rådhussalen over Trondheim folkebibliotek:
Link til arrangement:
https://www.facebook.com/events/289136938190741/?ti=cl

Konserten er støttet av Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Faste og Flory Svendsens, og Ingolf Dahls Gave Til Musikklivets Fremme.»
Hører fra deg!

Om Musikk & Scenehuset

6. september 2014 arrangerte Opera til folket vår første Lørdagsopera i Musikk & Scenehuset. Nå starter sjette sesong i dette flotte lokalet, som vi leier av Kulturetaten. Det vil også bli arrangert mange andre konserter i huset fremover. Følg med på husets egen hjemmeside, www.scenehus.no. Her legges det fortløpende ut hva som skjer. Musikk & Scenehuset er lokalisert i et av Oslos eldste hus og er dermed et av Oslos eldste kulturhus. Flygel har vi kjøpt inn. I baren er det mulighet for å kjøpe noe godt å drikke. Det er lov å ta drikke med inn på konserten. Stemningen pleier å stå i taket i de vakre lokalene som er litt slitne, men veldig sjarmerende. Vi anbefaler også å ta en tur ned i Gamle Raadhus Restaurant i 1. etg. etter Lørdagsopera for et bedre måltid. For bordbestilling: 22 42 01 07

VELKOMMEN

Image