Image
Image
fredag 11. juni 2021
, kl 18:00

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

I 2020 var det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født på Hamar 12. juli 1895. Dette ble markert med en opera av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge. Denne blir nå framført i salen som har fått hennes navn, Kirsten Flagstad-salen.

I forestillingen kommer vi tett på vår største internasjonale operastjerne. Kvinnen kalt «the Voice of the Century» ser her tilbake på det turbulente livet sitt, i en opera skrevet av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge.

Flagstad tar her et oppgjør med sentrale momenter i sitt liv – sine kunstneriske seire og sine største personlige nederlag. Forestillingen er basert på nytt kildemateriale og fokuserer på den sjenerte og folkesky kvinnen som vant hele verden med sin stemme, men som møtte sin største motstand hjemme i Norge.

Stjernestatus over natten
Kirsten Flagstad var født inn i en musikalsk familie på Hamar og ble tidlig oppdaget som et unikt talent, og med absolutt gehør. Hun debuterte på Nationaltheatret allerede som 18-åring i rollen som Nuri i operaen Lavlandet av d’Albert i 1913. Likevel skulle det gå mange år før hun gjorde sin store internasjonale debut på Metropolitan i New York som 40-åring i 1935. Her ble hun stjerne over natten i rollen som Sieglinde i Wagners Valkyrien. Ganske snart var hun etterspurt over hele verden, både som Wagner-fortolker og konsertsangerinne.

Medvirkende:
Komponist: Ketil Bjørnstad
Regissør og tekst: Einar Bjørge

Kirsten Flagstad: Birgitte Christensen
Diakonissen: Eldrid Gorset
Bernhard Miles/Henry Johansen: Magnus Dorholt Kjeldal

Understudies: Eva Langeland Gjerde og Carl-Christian Kure.

Musikalsk ledelse: Stefan Ibsen Zlatanos
Perkusjon: Hans-Kristian Kjos Sørensen / Fløyte og fagott: Hanne Rekdal / Bratsj: Elisabeth Lund Tomter / Kontrabass: Jon Åsnes

Scenografi: Hans Petter Harboe / Assistent: Fridtjof Brevig / Lysdesign: Martin Flack / Kostymer: Line Maher / Skredder: Rebecka Wettermark / Sminke: Henning Noack / Produsent: Gjøril Songvoll

Forestillingen spilles på engelsk.

Et samarbeid mellom Kirsten Flagstad Festival og Oslo Operafestival, med støtte fra Det norske komponistfond, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og Oslo kommune.


I følge Nasjonale retningslinjer er forestillinger på Hamar intill videre forbeholdt Hamar kommunes innbyggere. Som arrangør er vi pålagt å informere om dette, men har ikke myndighet til å avvise publikum

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss.
Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø.

Image