Image
Image
torsdag 27. oktober 2022
, kl 19:00

Gesualdo // Det evige mennesket – vol. 1

Vokalkvintetten Early Voices og slagverker Anders Kregnes Hansen fremfører madrigaler av Gesualdo, stykker fra den norske folkemusikktradisjonen og verker for solo slagverk. Gesualdos madrigaler er sanselige, vakre og utfordrende, og settes i kontrast med blant annet Marcus Paus’ stykke Cabin Fever for solo vibrafon, skrevet under lockdown i 2020. Tittelen beskriver desperasjonen og monotonien man opplever ved å være fanget et sted uten mange sanselige inntrykk. På samme måte er Gesualdos over 400 år gamle verker en søken etter lys, og handler om å være innestengt i seg selv og i sine tanker. Vel møtt til en stemningsfull og tankevekkende konsert!
Mer om utøverne
Early Voices er en profesjonell tidligmusikkvintett bestående av sangere med omfattende erfaring fra noen av landets fremste ensembler. Early Voices fremfører europeisk barokk- og renessanserepertoar med nordisk klangideal.
Early Voices’ fem medlemmer er erfarne solister og ensemblesangere med bakgrunn fra blant annet Det Norske Solistkor, Trondheim Vokalensemble Vocal Art, Kilden Vokalensemble, Det norske damekor, m.fl. Foto av Early Voices: Kristianne Marøy
Anders Kregnes Hansen (f.1983) er en norsk slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangere. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, og er fast musiker i samtidsensemblet Aksiom. Han medvirker også på flere prisvinnende innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Som pedagog har han holdt mesterklasser ved flere musikkutdanninger i Norge.
Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole. Under dette studiet skrev han en avhandling om komponister og utøvere i kreativt samarbeid.
Konserten er støttet av Kulturrådet, Oslo kommune, FFUK og Furestiftelsen

Billetter

Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. (Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det er (enn så lenge) helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Det er alltid langventeliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image