Image
Image
onsdag 20. mars 2024
, kl 19:00

Je te Veux! Sanger, arier og duetter om kjærlighet, lidenskap og begjær

Je te veux, jeg vil ha deg på fransk, er navnet på en kjent og kjær sang fra begynnelsen av 1900, skrevet av Erik Satie til en forførende tekst av Henry Pacory. Som tittelen avslører skildrer teksten et brennende begjær etter et annet menneske. Det å ville ha noen er et sterkt menneskelig behov. Vi mennesker er skapt for å være med andre, og dermed er behovet for å ha andre mennesker nært grunnleggende forankret i oss. Det å ville ha noen kan handle om så mye: Det kan være et uttrykk for behov for trygget og fellesskap, kjærlighet og lidenskap, men også for mer usunne behov, som kontroll, manipulasjon og eierskap. I denne konserten utforsker vi hvordan behovet for å ville ha noen har blitt uttrykt gjennom musikk og opera.

Velkommen til konsert!

Medvirkende

Susanna Yttri Solsrud, sopran

Ingvild Schultze-Florey, mezzosopran

Olav Egge Brandal, klaver

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30. min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Om artistene

Susanna Yttri Solsrud, sopran, fullførte sin utdanning i klassisk sang på Royal Northern College of Music i 2019, hvor hun ble uteksaminert med toppkarakterer. Under sine studier ved RNCM sang hun rollen som Servilia i La Clemenza di Tito og Clara i La Vie Parisienne som en del av RNCM Opera Scenes. Susanna jobber jevnlig med Edvard Grieg kor og i operakoret til Bergen Nasjonale Opera. Opptrender inkluderer den prisbelønte produksjonen av Peter Grimes med Bergen Filharmoniske Orkester i 2021, La Clemenza di Tito, Den Glade Enke og Tryllefløyten. Susanna jobber også for Oscarsborgoperaen i Drøbak, hvor hun sommeren 2023 var med i den helt nyskrevne operaen Kommandanten. Susanna har bred konserterfaring og opptrer jevnlig som solist og i kammermusikkgrupper i både Norge og England. Med en mastergrad i musikkpedagogikk er hun også en erfaren sangpedagog. Susanna er en allsidig sanger som liker å utfolde seg med flere sjangre og uttrykk. Nylige oppdrag inkluderer operakor i Flaggermusen med Edvard Grieg Kor og Bergen Nasjonale Opera og Akademi Input med Operafest Røykenvik.

Ingvild Schultze-Florey, mezzosopran, ble uteksaminert Master of Music med Distinction fra Royal Northern College of Music, på fullt stipend fra ABRSM. Ingvild har mottatt flere priser, blant dem The Alexander Young Prize, og Bergen Filharmoniske Orkesters De Unges Konsert Pris for lovende, unge solister.

Ingvild debuterte på operascenen som Mercédès i Carmen ved Bergen Nasjonale Operaog på konsertscenen som solist i Bergen Filharmoniske Orkesters sesongavslutningskonsert med Beethovens 9. Symfoni dirigert av Edward Gardner.

Videre høydepunkter inkluderer verdenspremieren av kammeroperaen Nadja’s Song, bestilt for Schultze-Florey av Bergen Nasjonale Opera, tittelpartiet Dido i Purcells Dido & Aeneas, Sprite i Massenets Cendrillon, og Pinocchio i Jonathan Doves Pinocchio på RNCM og Hermia for British Youth Opera, 5. Dienerin i Strauss’ Elektra for Bergen Filharmoniske Orkester og Cherubino for Ensemble OrQuestas Le nozze di Figaro av Mozart. Ingvild er også aktiv på konsertscenen, både som del av Edvard Grieg Kor, og som solist i en rekke verk, bland dem; Dvoraks Stabat Mater, Händels Messias, Mozarts Messe i C-moll, Rossinis Petite Messe Solennelle og Vaughan Williams Serenade to Music.

Olav Egge Brandal, pianist, tok våren 2019 mastergrad i klassisk piano ved Norges Musikkhøgskule. I arbeidet fordjupa han seg i Brahms´ klavérmusikk, representert ved klavérkvintett op 34 og klavérsonate op 5. Før den tid studerte han ved Griegakademiet i Bergen. Gjennom studietida har han hatt to hovedlærarar, Signe Bakke i Bergen og Einar Henning Smebye i Oslo. I tillegg har han spelt for nokre av landets fremste musikarar som Håvard Gimse, Sveinung Bjelland og Gunilla Sussmann. I Oslo har han og vidareutdanna seg innan pedagogikk.

Gjennom karriera har han gjort konsertar med profilar som Bror Magnus Tødenes, Ingeborg Gillebo, Lise Fjeldstad og Bjarte Engeset. Med sistnemnde som dirigent var han solist i Griegs klavérkonsert med Symfoniorkesteret i Volda i 2018. Med songarprofilane Gillebo og Tødenes har han opptredd regelmessig over mange år. I tillegg til å vere pianist underviser han på Hamar kulturskule som pianolærar. I tillegg til dette er han ofte engasjert som organist eller liknande oppdrag. Av prisar og utmerkelsar har han motteke Rønnings legat, Gnist-, Talent- og Draume-stipend. Av innspelingar var han i 2018 ein av utøvarane på plata “Kammerspill” av Ketil Hvoslef.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image