Image
Image
lørdag 4. november 2023
, kl 19:00

Konsert: Cry No More, My Sister

På denne konserten vil du oppleve musikk komponert av Mirsaeed Hosseiny Panah, som består av en fusjon av ulike musikalske tradisjoner, og noen deler vil også inkludere persiske tekster. Fantastiske Strax Saxophone Quartet opptrer sammen med den enestående sopransolisten Amalie Kongssund, mens Mirsaeed selv spiller på kromatisk santoor, et svært spesielt instrument.

Medvirkende

Amalie Kongssund, sopran
Mirsaeed Hosseiny Panah, kromatisk santur

Strax Saxophone Quartet:
Mats Kirkebø, sopran saxofon
Astrid Jenssen Solstad, alt saxofon
Annie Eline Lundgreen, tenor saxofon
Eivind Holmboe Leifsen, baryton saxofon

Amalie Kongssund er en sopran fra Norge. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, hvor hun har studert under blant andre Kirsten Taranger, Randi Stene og Marita Sølberg. Hun har gjort seg bemerket i flere konkurranser, blant andre ungdommens musikkmesterskap i Oslo og Das Lied i Berlin.
Amalie er en mye brukt sanger i ensembler og kor, hvor hun deltar både som solist og korist. Hun har sunget med blant andre Det Norske Operakor, Ensemble Solis og Kvindelige Studenters Sangforening. Videre er hun allsidig og trives med å fremføre tradisjonell klassisk musikk så vel som nykomponerte verker. Hun har spilt inn både nyskrevet og eldre musikk, blant annet nyskrevet musikk av Mirsaeed Hosseini Panah på persisk.

Strax saxofonkvartett ble stiftet i 2020 med et ønske om å spille variert musikk på et høyt musikalsk nivå. Kvartettens medlemmer kommer alle fra den klassiske saxofonklassen ved Norges musikkhøgskole og de har hatt fokus på å spille ny musikk og bestille og formidle nye verk for saxofonkvartett. I løpet av de siste årene har de jobbet med komponister som Henrik Hellstenius og Cecilie Ore. I tillegg har de urfremført stykker av Mirsaeed Hosseiny Panah og Åsmund Perssønn Ødegaard.

Mirsaeed Hosseiny Panah er en Oslo-basert, iransk komponist og musiker, med santoor
som sitt hovedinstrument. Hans kuriositet rundt ulike musikalske sjangre, har ledet til studier i både klassisk og jazz-komposisjon, i tillegg til hans arv i klassisk, iransk musikk. Grunnet hans mangfoldige bakgrunn, tror han – på tross av sjangrenes iboende kontraster – at de har et felles musikalsk språk som kan kombineres.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image