Image
Image
onsdag 25. oktober 2023
, kl 19:00

Konsertforestilling: Fannys år

Mange har hørt om Felix Mendelssohn-Bartholdy, komponisten som står bak et av de mest spilte bryllupsmarsjene i verden, men er det er ganske få som har hørt om hans eldre søster Fanny Mendelssohn-Hensel, også pianist og komponist, som sammen med Felix utviklet de brorens varemerke “Lieder ohne vorte” (sanger uten ord).

Mens Felix’ utdannelse inkluderte lange reiser, og han fikk prøve seg som dirigent og pianist, og ble kjent med de berømte musikerne i tiden, hadde Fanny mange restriksjoner. I en alder av 14 påminnet faren henne om å konsentrere seg om sin fremtidige rolle som kone og mor. Hennes musikalske aktiviteter gikk ikke utover grensene til Mendelssohns sirkel: offentlige konserter og publisering av musikalske verk ble derimot ikke ansett som «kvinnelige aktiviteter”.

I 1839/40 var Fanny og hennes lille familie endelig i stand til å oppfylle et langvarig ønske: De brukte et år på å reise i Italia.

Dette året var blant de lykkeligste i Fannys liv. I Italia fikk hun endelig anerkjennelse for sitt arbeid utenfor familiens sirkel, og ble kjent med ulike musikere som verdsatte hennes arbeid og støttet hennes kreativitet.

Tilbake i Berlin, full av inspirasjon og lykkelige minner komponerer Fanny klaversyklusen Das Jahr (1841). Ideen om å representere i musikalsk form de 12 månedene av året var unik i hennes levetid. Først 30 år senere prøver en annen komponist seg på å skrive en lignende syklus: P. I. Tchaikovskys “Årstidene” (1876).

“Fannys år” er en musikalsk tidsreise gjennom Italia utviklet av pianist Monica Tomescu-Rohde med utgangspunkt i Fanny’s “Das Jahr”.

Det er en konsertforestilling hvor lys, poesi og media er med for å understreke det musikalske budskapet. Konsertforestillingen er  inspirert av verkets manuskript som ble funnet i en privat kolleksjon i begynnelsen av 2000-tallet.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image