Image
Image
torsdag 10. oktober 2013
, kl 20:00

La Traviata – highlights

I anledning Giuseppe Verdis 200-årsjubileum presenterer vi høydepunkter fra hans kanskje mest kjente opera. Med bl.a. Anne Wik Larssen.

Om forestillingen

Giuseppe Verdi har bygget sin berømte opera på Alexandre Dumas like berømte roman, Kameliadamen.
Operaen er en av operarepertoirets mest populære og handler om den vakre kurtisanen Violetta, som lever et liv i luksus i Paris ‘overklasse. Den unge Alfred Germont forelsker seg i henne og overtaler henne til å ta farvel med det dekadente livet i storbyen og flytte ut på landet med ham. Her lever de kun for kjærligheten til hverandre, vel vitende om skandalen dette medfører. Samtidig er de smertelig klar over at de har begrenset tid sammen fordi Violetta har aids. I et desperat forsøk på å redde familiens gode navn og rykte oppsøker Alfredos far så Violetta og overtaler henne til å forlate sønnen uten noen forklaring. Et år senere ligger Violetta på det siste, men ikke en gang farens anger eller Alfredos kjærlighet kan redde henne. Det er for sent – hun dør i Alfredos armer.

Regi: Einar Bjørge

Medvirkende

Violetta – Anne Wik Larssen, sopran

Alfredo – Gabriel Birjovanu, tenor

Germont – Rinalds Kandalincevs, baryton

Klaver – Ieva Berzina

Adresse

Stortingsgaten 16

Kart

Christiania Teater, stedet hvor man først fremførte opera i Oslo, ligger i Stortingsgaten. Det har tidligere vært kjent under navnene Opera Comique, Det Norske Teatret og Filmteateret. Lokalene er nydelige og egner seg godt til opera.

Billettpriser

Alle priser er ekskl. billettavgift til Billettservice

Ordinær: 200,-

Aftenpostens A-kort: 150,-

MER-tilbudet til Dagsavisen: 150,-

UiO-ansatt: 150,-

Medlem i Opera til folket: 150,-

Sangere: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

PublikUng: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

Image