Image
Image
fredag 17. mars 2023
, kl 17:30

Lanseringskonsert: Ketil Bjørnstad & Solveig Andsnes

Minikonsert, dikt-opplesing og intervju.

Velkommen til lanseringen av utgivelsen «Sanger Ved Havets Begynnelse», og la deg forføre av den dype poesien og musikkens magi med Ketil Bjørnstad, Solveig Andsnes, Andrea Bræin Hovig og Per Sundnes!

På denne utgivelsen har Ketil Bjørnstad tonesatt Pelle Christensens gjendikting av poeten Paul Valérys verdensberømte dikt «Le Cimètiere Marin» («Kirkegården Ved Havet» på norsk). Sammen med vokalist og skuespiller Solveig Andsnes sin sterke formidlingsevne, vil du denne kvelden få oppleve et utdrag fra Bjørnstads nyeste produksjon. For å gjøre kvelden komplett vil den dyktige skuespilleren, Andrea Bræin Hovig, lese hele diktet og gi deg et innblikk i Valérys poetiske univers. I tillegg skal musikkjournalist og programleder Per Sundnes lede en spennende samtale med Bjørnstad og Andsnes om deres samarbeid og skapelsesprosessen bak «Sanger Ved Havets Begynnelse».

«Sanger Ved Havets Begynnelse» er en videreføring av Ketil Bjørnstads tidligere oratorier «Old» (med tekster fra Edda), «Himmelrand» (med tekster av Stein Mehren) og «Sanger om tilhørighet» (med egne tekster). Verket er en hyllest til Fartein Valens atonale komposisjon «Kirkegården ved havet», som også hentet inspirasjon fra Valérys dikt. «Sanger Ved Havets Begynnelse» ble spilt inn live under uroppføringen i Festiviteten i Haugesund 27 april 2022, som et bestillingsverk til Fartein-Valen-festivalen.

Medvirkende

  • Piano: KETIL BJØRNSTAD
  • Vokal: SOLVEIG ANDSNES
  • Diktopplesning v/ ANDREA BRÆIN HOVIG
  • Intervju v/ PER SUNDNES
  • Tekst: PAUL VALÉRY (1871-1945)
  • Musikk: KETIL BJØRNSTAD (1952 – )

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.
Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før konserten konsertdagen, slik at du kan reservere gode sitteplasser.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum kan nyte noe godt i glasset før konsert, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image