Image
Image
torsdag 17. oktober 2013
, kl 20:00

Maskeballet – highlights

Vi fortsetter å markere Giuseppe Verdis 200-årsjubileum med høydepunkter fra Maskeballet.

Riccardos nærmeste venn og beste rådgiver, Renato, har fått kjennskap til en sammensvergelse mot ham. Renato er bekymret for Riccardos sikkerhet, og blir enda mer bekymret da han forstår at han i en naiv tiltro til sitt folk ikke tar disse truslene alvorlig, men heller inviterer alle til maskeball.

Riccardo vil også ut og for moro skyld avlegge Ulrica et besøk sammen med de han tror er hans venner. Ulrica er kvinnen med magiske evner og klarsyn, som myndighetene vil dømme og forvise, men som mange oppsøker for å bli spådd sin fremtid. Hit er også Amelia  (som er gift med Renato)  kommet. Hun søker hjelp hos Ulrica for å motstå den kjærligheten hun har til Riccardo, en kjærlighet han gjengjelder, men som de begge er uvitende om inntil Riccardo overhører Amelias tilståelse.
Han greier derfor ikke å motstå fristelsen til å følge sin elskede på hennes farefulle leting etter urten som skal helbrede hennes forbudte kjærlighet, og de forstår begge at de bærer på en gjengjeldt
kjærlighet.

Medvirkende

Riccardo – Kristian Krokslett, tenor

Amelia – Gjøril Songvoll, sopran

Renato – Sigmund Aasjord, baryton

Oscar – Caroline Wettergreen

Ulrica – Siv Misund

Klaver – Lucia Moreno Sanz

Adresse

Stortingsgaten 16

Kart

Christiania Teater, stedet hvor man først fremførte opera i Oslo, ligger i Stortingsgaten. Det har tidligere vært kjent under navnene Opera Comique, Det Norske Teatret og Filmteateret. Lokalene er nydelige og egner seg godt til opera.

Billettpriser

Alle priser er ekskl. billettavgift til Billettservice

Ordinær: 200,-

Aftenpostens A-kort: 150,-

MER-tilbudet til Dagsavisen: 150,-

UiO-ansatt: 150,-

Medlem i Opera til folket: 150,-

Sangere: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

PublikUng: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

Image