Image
Image
tirsdag 30. april 2024
, kl 17:00

Opera for barna: Eventyr i Åsgård

Bli med ut på en reise til de norrøne gudenes rike! Mimes mystiske visdomsbrønn er plutselig gått tom, og Odin har mistet kilden til sin store visdom. Sammen må vi ut og lete etter 4 magiske gjenstander som kan fylle brønnen igjen. På veien får vi hjelp av de mest sentrale karakterene i Åsgard!

«Eventyr i Åsgard» har en tidsramme på 40min, og er skrevet og produsert av Ida Gudim. Alle arier har ny norsk tekst, og musikken består av følgende verker:

PROGRAM

 • Trolltog/GRIEG
 • Largo al factotum/ROSSINI (Her kommer sterke Tor med hammeren sin)
 • Die Hölle rache/MOZART
 • Ach ich fühls/MOZART (Å kom å se på visdomsbrønnen)
 • Katteduetten/ROSSINI
 • Meine Lippen/LEHAR (Mine epler de smaker så godt)
 • Pa-pa-pa/MOZART (Siv og Tor duetten)
 • Ein Vogelfänger/MOZART (Ja, nå er brønnen full igjen)

Barna er delaktige i historiefortellingen via spørsmål og svar, og lærer bl.a å synge en skala som bidrar til å løse historiens konflikt. Den passer godt for barnehage og for småskoletrinnet, gjerne i kombinasjon.

Pedagogisk utbytte: innføring i grunnleggende karakterer innenfor Norrøn Mytologi, eksponering til opera og klassisk musikk, allsang, lek med musikalske grunnsteiner som skala og dynamikk, kollektiv mestringsfølelse

Medvirkende

 • Ida Gudim, sopran
 • Jørgen Magnus Haslum, baryton
 • Eirik Haug Stømner, klaver

Konsept og regi av Ida Gudim, produsert for Opera til folket.

Varighet ca. 40 minutter uten pause. Passer best for barn fra tre år og oppover.

Forestillingen er støttet av Kulturdirektoratet.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.
Det er mye som koster penger for tiden, så hvis det er noen familier som synes det er vanskelig å prioritere å gå på opera nå, send oss en mail til info@operatilfolket.no så har vi noen fribilletter på lur.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30 og over gaten for Rådhusgata 19.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til: info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det koster bare kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din eller gi den til en venn. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image