Image
Image
lørdag 22. juli 2023
, kl 13:00

Opera til folket | BAKgården Sandvika (fri entré)

Vi har samarbeidet med Opera til Folket siden oppstart av i 2011. I år er de tilbake både i mai, juni og juli. Velkommen til en vakker og hyggelig stund med opera i BAKgården.
FRI ENTRÉ
Medvirkende
Nora Oleanne Sårheim, sopran
Ivar Magnus Sandve, tenor
Edel Bolstad, piano
Nora Oleanne Sårheim har master fra både Griegakademiet – institutt for musikk ved UiB og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Nora Oleanne var initiativtakar til OperaKysten i Florø, og song rolla som Madame Borchgrevinch i oppsettinga deira av ”Der Schauspieldirektor” i 2016. I Oslo har ho vore å sjå som Donna Anna og Contessa i Operahøgskolen sine oppsettingar av ”Don Giovanni” og «Le Nozze di Figaro» på DNO&B, så vel som Fiordiligi i Cosi fan tutte under Oslo Operafestival 2019. Hausten 2018 stifta Nora Oleanne OratorieSolistene og er sopransolist og kunstnarleg ansvarleg for denne kyrkjemusikalske gruppa.
Ivar Magnus Sandve er en tenor bosatt i Oslo. Han har en bachelor i musikk fra Barratt Due musikkinstitutt hvor han studerte med professor Torgun Birkeland. I august 2018 hadde han sin rolledebut som Nicolo fra operaen Querini av Henning Sommerro ved operaen på Røst. I april 2019 deltok han som solist på messer av Mozart og Haydn ved Mozartfestivalen i Fredrikstad. I Juni 2021 ble han uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslos masterprogram. Der studerte han med Magnus Staveland og Ann Helen Moen.
Edel Bolstad er opprinnelig fra Bergen, men studerer for øyeblikket utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, med professor Henning Smebye som lærer. Hun har hatt timer med lærere som Marianna Shirinyan, Håvard Gimse, Einar Steen Nøkleberg og Håkon Austbø m.fl, og har spilt konserter under bl.a. Festspillene i Bergen, Trondheim Kammermusikkfestival og Grieg in Bergen Festival.
Om BAKgården
BAKgårdsscenen retter seg i hovedsak mot unge talenter, frivillige organisasjoner og dyktige amatører fra Bærum og omegn. Scenen er profesjonelt drevet og tilbyr kvalitet og bredde. Vi samarbeider derfor med en rekke lokale aktører, som musikkskoler, sangpedagoger, kreative linjer ved videregående skoler, Bærum kulturskole, flere lokale ildsjeler mm. Og vi søker stadig å bli kjent med nye samarbeidspartnere.
BAKgården er åpen for alle, og har gratis formiddagsarrangementer hver helg fra mai til august. BAKgårdens publikum er sammensatt – her møtes folk på tvers av generasjoner, kjønn og sosial status. Slik sett er BAKgården en viktig møteplass og et sentralt element i stedsutviklingen i Sandvika.
BAKgården driftes av Bærum kommune

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det koster bare kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din eller gi den til en venn. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image