Image
Image
fredag 7. september 2018
, kl 18:00

Oslo Operafestival – Grøvlen feirer André Bjerke 100 år

Fredag 7. september feirer jeg sammen med mine gode venner Margrethe Fredheim, Astrid Nordstad, Jeanette Goldstein og Magnus Kjeldstad 100-årsjubilanten André Bjerke.

På denne konserten vil vi urfremføre mine to verk med Bjerkes tekster. Det første verket er en sangsyklus jeg har kalt «Ved regnbuen» som jeg skrev i 2016. Det består av fire par med sanger hvor den første sang i hvert par har tekst hentet fra diktsamlingen «Regnbuen».  Det andre verket har tekster fra en av Bjerkes mange «Morovers» for barn, som et skråblikk på alvoret i den første. Hvert par er skrevet spesielt for mine venner og derfor er det ekstra stas at alle fire har mulighet til å være med meg denne kvelden.

Denne sommeren har jeg tonesatt «Syndefall» og denne syklusen er tilegnet Astrid Nordstad. Verket er konstruert som en sonatine i fire deler, en fantasi, et intermezzo, en scherzo og en epilog.

Resten av programmet vil bli offentliggjort senere.

Adresse

Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1 (Rød dør i orange hus rett ved statuen av hansken)

Kart

Billetter

Fullpris: 250,-
Medlemmer av Opera til folket: 200,-
A-kort: 200,-
UiO-ansatt: 200,-
PublikkUng: 100,- (Organisasjon for alle mellom 18 og 30 år som liker opera og klassisk musikk. Det er gratis å melde seg inn via publikung.no).

Selges via TicketCo og ved innkangen fra 30 min. før forestilling. Vi tar kort.

Medvirkende

Margrethe Fredheim, sopran
Astrid Nordstad, mezzosopran
Jeanette Goldstein, mezzosopran
Magnus Kjeldstad, baryton
Christian Grøvlen, klaver

Bruksanvisning for billettbestilling:

Trykk på den gønne knappen med «kjøp billett» til venstre på denne siden.
Velg antall billetter du ønsker i nedtrekksboksen under «antall» og trykk på «kjøp billett».
Du kommer nå til en meget enkel registrering (du trenger IKKE registrere flere navn enn ditt eget).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID f.eks. kodebrikke fra banken.
Du trenger ikke kodebrikke hvis du bestiller via nettbrett eller telefon.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende oss en e-post til: info@operatilfolket.no 

Om Opera til folket på Gamle Raadhus Scene

6. september 2014 arrangerte Opera til folket sin første Lørdagsopera på Gamle Raadhus Scene (tidl. Musikk & Scenehuset). Høsten 2018 starter Opera til folket sin niende sesong i dette flotte lokalet, som vi leier av Kulturetaten. I tillegg til opera vil det også bli arrangert mange andre konserter i huset. Følg med på husets egen hjemmeside, www.scenehus.no. Her legges det fortløpende ut hva som skjer. Gamle Raadhus Scene er lokalisert i et av Oslos eldste hus og er dermed et av Oslos eldste kulturhus da det ble spilt bl.a. teater i huset allerede på 1700-tallet. Det ble også spilt folkelige musikkteaterforestillinger i Christianias Gamle Raadhus allerede i ca. 1780 med den norske tenoren Urdeberg og den franske Madame Pompadour som solister. Den førstnevntes gasje rakk dessverre ikke til livets opphold så han hadde skaffet seg en bjørn som han holdt i en stall han hadde innredet bak Raadhuset. Det viste seg dessverre å bli en bjørnetjeneste. Man vet ikke om bjørnen også deltok på scenen (som i første akt av Wagners Siegfried) men mangel på bjørnefor fikk en uheldig konsekvens for norsk musikkliv. På en forestilling var tenoren savnet og han ble senere funnet halvt oppspist i bjørnestallen.

Opera til folket har mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen og Venneforeningen Frans Josefs Land til å kjøpe flygel.

Vi minner om denne spennende hjemmesiden for deg som liker klassisk musikk
Følg Opera til folket på den nye hjemmesiden til KlassiskMusikk
Det er mulig å tegne abonnement. Se her hvordan du gjør det

Takk til Kjell Skyllstad for den morsomme historien om operahistorien fra 1780.

Image