Image
Image
lørdag 21. september 2019
, kl 19:00

Oslo Operafestival – Cosi fan tutte av Mozart

Cosi fan tutte eller Slik gjer dei alle

Fiordiligi + Guglielmo. Dorabella + Ferrando. De er verdens to mest forelskede par, og de skal være sammen for alltid. Derfor gjør det vel ikke noe om guttene inngår et veddemål med Don «The Puppet Master» Alfonso som trekker i trådene og styrer spillet, for å bevise at de har de mest trofaste kjærestene i verden. Men det er enkelt å love evig troskap når man er forelsket og stirrer inn i øynene til kjæresten sin. Det er verre å holde et slikt løfte når kjæresten er langt unna, og nye interessante elskere melder sin interesse – særlig når det er noe merkelig kjent med disse elskerne.

Mozarts Cosi fan tutte er en klassisk komedie om følelsene som stormer når det å være forelsket kanskje er viktigere enn hvem man er forelsket i. Men operaen har også mer alvorlige undertoner i form av usikkerheten som følger med forelskelse, for kan man alltid være sikker på at den man er forelska i, er like forelska tilbake? Eller er det slik at når man selv har blandede følelser, har alle andre det også?

Denne produksjonen presenterer en ny oversettelse fra italiensk til nynorsk. Nyoversettelsen og iscenesettelsen trekker Mozarts historie inn i vår tid, samtidig som alle elementene i en ekte Mozart-opera er tatt vare på.

En stor takk til Operahøskolen ved Tore Dingstad for trivelig samarbeid.

Adresse

Kunsthøgskolen i Oslo – Operahøgskolen
Fossveien 24

Kart

Medvirkende

Dirigent: Gunvald Ottesen
Regissør: Lars Harald Maagerø
Inspisient: Lars C. Hausken
Kostymer: Benedicte Olsson Lønes

Don Alfonso: Trond Gudevold, bass
Ferrando: Håkon Kornstad, tenor
Guglielmo: Dagfinn Andersen, baryton
Fiordiligi: Nora Oleanne Saarheim
Dorabella: Désirée Baraula, mezzosopran
Despina: Kari Kleiven, sopran
Kristiania Operakor

Musikere:
Marin Stallemo Bakke, 1. fiolin
Jakob Ander, 2. fiolin
Heidi Johnstad Arnesen, bratsj
Johannes Borchgrevink, cello
Jon Åsnes, kontrabass
Stefan Ibsen Zlatanos, cembalo

Trykk på den grønne knappen med «kjøp billett» til venstre på denne siden.
Velg antall billetter du ønsker i nedtrekksboksen under «antall» og trykk på «bestill varen».
Du kommer nå til en meget enkel registrering (du trenger IKKE registrere flere navn enn ditt eget).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID f.eks. kodebrikke fra banken.
Du trenger ikke kodebrikke hvis du bestiller via nettbrett eller mobiltelefon.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til: info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i Publikung som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via denne lenken

Image