Image
Image
fredag 28. oktober 2016
, kl 18:00

Oslo Operafestival – Rigoletto i Oslo

NB! Buffeten starter kl 18.00 og forestillingen begynner kl 20.00!

Billetter

Vi tilbyr alle å kjøpe billetter for kr 950,- i stedet for 1150,- frem til 29. september. Etter det går prisen opp til 1150,- for fullprisbilletten. Inkudert i prisen er buffet med varierte retter, tre enheter vin og forestilling med dyktige solister i flotte Posthallen i Prinsens gate 8 i Oslo.

Billetter til operabuffet og forestilling bestiller du via gs@operafestival.no

Operabuffet og Rigoletto i Posthallen

Fullpris: 1150,-

Rabatt: 950,- (A-kort, medlemmer, UiO-ansatte, Medlemmer i Operaklubben og Opera til folket).

NB! Dersom du bare vil på forestilling, bestill billetter via «Kjøp billett» til venstre,

Adresse

Prinsensgate 8

Kart

Handlingen

Hertugen av Mantua lever et fritt og vilt ungkarsliv. Sammen med sine assistenter Borsa og Manullo arranger han flotte fester hvor alkohol og partydop florerer. Den mystiske og blinde Rigoletto som ingen kjenner privatlivet til, skaffer seg innpass hos Hertugen ved å rekruttere unge kvinner – gjerne andre menns døtre – til disse festene som ender i utagerende nachspiel.

Samtidig holder han sitt eneste barn – den unge vakre Gilda skjult for miljøet han selv ferdes i. Det han ikke vet er at Hertugen forkledd som en blakk student, allerede har kastet sine øyne på Gilda i all hemmelighet.

I det Monterone, faren til en ung kvinne som Hertugen nylig har forlystet seg med og så dumpet, kaster sin forbannelse både over ham og hjelperen Rigoletto, tar historien en ny vending. Gilda blir dopet ned, kidnappet og «servert» som hovedattraksjon på neste fest hos Hertugen. I sin fortvilelse over at datteren har blitt misbrukt på det groveste, hyrer Rigoletto leiemorderen Sparafucile til å drepe Hertugen mot en betydelig pengesum. Ved å bruke sin søster Maddalena som lokkedue, skal den eventyrlystne Hertugen myrdes mens han sover. Maddalena faller imidlertid for Hertugen og overtaler sin bror Sparafucile til å spare livet hans. Sammen planlegger de å lure Rigoletto for penger ved å drepe den neste personen som søker overnatting i det lille pensjonatet som Maddalena driver. Hvis ingen kommer, skal Hertugen likevel drepes.

Gilda som overhører planene deres, bestemmer seg for å ofre seg for Hertugen som hun fortsatt elsker. Forkledd som mann, lar hun seg drepe samme natt. Når den blinde Rigoletto blir presentert for en døende kropp, som så viser seg å være hans egen datter, skylder han på forbannelsen i det hans eneste datter dør i armene hans.

Medvirkende

Sigmund Thorp, dirigent
Einar Bjørge, regissør
Hans Petter Harbo, Scenograf
Line Maher, kostymer
Ane Reiersen, teknikk
Gjøril Songvoll, produsent Oslo
Bernhard Greter, akkompagnatør

Rigoletto: Jason Stearns, baryton
Gilda: Caroline Wettergreen, sopran
Hertugen: Knut Kristian Mohn
Sparifucile: Odd Grundt
Maddalena: Lydia Bryngelsson
Monterone: Natanael Uifalean
Marullo: Magnus Dorholt Kjeldal
Borsa: Olav Nytrøen
Ceprano: Aleksander Løe Myrling

Image