Image
Image
søndag 17. september 2023
, kl 19:00

Oslo Operafestival – Urpremiere: Anima

Anima henter sitt utgangspunkt i en scene malt opp av forfatteren Italo Calvino.

To menn, begge forfattere, holdes fanget et sted uten å vite hvilke anklager som rettes mot dem. De er usikre på hvor de er, og de bruker tiden på å skrive. Begge lengter bort. En dag får de øye på en kvinne. Hvem er hun? Hvorfor er hun her? Og viktigere — kan hun hjelpe fangene fri?

Dirigent og komponist Håkon Daniel Nystedt har skrevet en opera sammen med regissør og librettist Peter Bäckström. Ideen har ligget hos dem lenge, og i forbindelse med Håkon Daniel Nystedts stipendiatstilling ved operahøgskolen har verket latt seg realisere.

Operaen er full av humor og poesi, og er musikalsk tilgjengelig for alle. I sitt PhD-arbeid ved KHiO, ser Håkon Daniel Nystedt på muligheter fra teaterverdenen i opera. Solistensemblet består av to operasangere og en syngende skuespiller.

Velkommen til en varm opera utenom det vanlige!

Varighet: ca 50 minutter

Oppsetningen er en del av Håkon Daniel Nystedts stipendiatprosjekt i kunstnerisk utviklingsarbeid ved operahøgskolen i Oslo, og det vil derfor være gratis entré!

Det er mulig å reservere billetter via KHiOs hjemmeside.

Medvirkende

  • Musikalsk ledelse: Håkon Daniel Nystedt
  • Regi: Peter Bäckström
  • Den ene forfatteren: Violetta Peschanskaya
  • Den andre forfatteren: Karen Mathilde Heier Hovd
  • Kvinnen: Anette Sissener Amundsen
  • Klarinett: Josefine Høydahl
  • Fiolin: Magnus Boye Hansen
  • Bratsj: Nanna Ikutomi Sørli
  • Cello: Ulrikke Henninen
  • Klaver: Torgeir Koppang

Billetter

Fri entré, men det lønner seg å hente ut billett via billettlenken hos kunsthøgskolen. Trykk på «Kjøp billetter» under bildet, så kommer du rett til gratisbillettene.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image