Image
Image
lørdag 28. januar 2023
, kl 15:00

På gjenhøyr – Buen og Svendsrud

Lørdag 28. januar 2023 spiller Knut Buen og Håvard Svendsrud konserten «På gjenhøyr» på Gamle Raadhus Scene i Oslo. Buen og Svendsrud har spilt her tidligere, og gleder seg nå til et nytt møte med publikum i Oslos eldste kulturstue. Arrangementet er lagt opp som en uformell ettermiddagskonsert, med musikk, historiefortelling og humor.

Duoen Knut Buen (hardingfele) og Håvard Svendsrud (trekkspill) har spilt sammen siden 2016. Samspillet har ført til en rekke konserter på små og store scener i hele landet, og til to kritikerroste plateutgivelser, Gamle dansar frå Telemark i 2019 og Gagneglød i 2021. De to har også komponert en del musikk sammen, både runddansmusikk og lydarslåtter.

I 2023 starter de to spellemannsåret med fem konserter rundt om i landet med tittelen «På gjenhøyr». Programmet vil inneholde både lydarslåtter og runddansmusikk for hardingfele og trekkspill. I januar 2023 lanserer plateselskapet Aksent v/ Håvard Svendsrud et album med arkivopptak med den legendariske spelemannen Olav Løndal fra Tuddal, Knut Buens mangeårige læremester. En markering av denne utgivelsen er også en del av programmet, både i form av historiefortelling og spel ved Knut Buen. Videre vil programmet også inneholde både klassisk og folkelig musikk på trekkspill ved Håvard Svendsrud.

Arrangementet gjennomføres med støtte fra Norsk Kulturråd.

Billetter kr. 250,- + avgift via Hoopla
Image