Image
Image
lørdag 18. april 2015
, kl 19:00

Pasión española

Det er et ensemble med føttene godt plantet i både den klassiske musikken og verdensmusikken som inntar scenen når vi inviterer til spansk aften på Musikk & Scenehuset lørdag 18. april kl. 19.00. Ingegjerd Bagøien Moe, Karl Espegard, Safaa Al-Saadi, Miriam Kleppe og Berit Bagøien Moe tar deg med på en reise inn i den spanske musikken med romanser, zarzuelas og temperamentsfulle sigøynermelodier, krydret med innslag av flamencodans og arabiske rytmer. På programmet får vi høre musikk fra bl.a. Manuel de Falla, Ruperto Chapi, Federico Moreno Torroba, David Dorantes, Fritz Kreisler og Pablo de Sarasate. Velkommen til konsert!

Foto: Jørgen Kirsebom / Violeta Maluendres

Medvirkende

Ingegjerd Bagøien Moe (sopran) er utdannet fra Barratt Dues Musikkinstitutt og Statens Operahøgskole. Hun har blant annet hatt konserter i Russland, Marokko og Spania. Ingegjerd har sunget tittelrollen i Suor Angelica (Cordoba, Spania), Mimi i La Boheme (Oslo Operafestival) og tittelrollen i La Finta Giardiniera (Den Norske Opera & Ballett). Hun har i tilllegg gitt en egen spansk konsert ved Operaen i Oslo. På scenen blir hun en fyrrig spansk señorita!

Karl Espegard (fiolin) er en allsidig fiolinist med utdannelse fra Hochshule der Künste Bern og Norges Musikkhøgskole. Han har gitt egne konserter i Sveits, Russland, Japan, Perú og Argentina, og turnert med Det Sveitsiske Kammerorkester og Verdensorkesteret i Europa og Kina. I Norge har han deltatt på festivaler som Olavsfestdagene, Oslo Operafestival og Kirsten Flagstad Festival. Karl opptrer jevnlig med Hanne Tveter (latin/folk/jazz), Orquesta del Centenario (tango) og Ellayali (arabisk/latin/opera).

Berit Bagøien Moe (piano) har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservatorium og Østlandets Musikkonservatorium. Hun har spilt på festivaler som Olavsfestdagene, Oslo Operafestival, Mozarthaven Musikkfestival og Oslo Sacred Music Festival. Med Rikskonsertene har hun turnert Norge rundt i over 15 år og hun har holdt utallige operakonserter med solister fra Den Norske Opera & Ballett. Berit er leder for – og pianist i verdensmusikkensemblet Ellayali.

Miriam Kleppe (flamenco) er utdannet dansepedagog ved Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. I Nederland jobbet hun som profesjonell danser i Het Folkloristisch Danstheater i flere år. Miriam har undervist flamenco i Frankrike og Spania, og har selv tatt timer hos mestere som Juan Parra, Andres Marin, Vida Peral, Angelita Gomez, Maria del Mar Moreno og Mercedes Ruiz. Hun opptrer jevnlig med Ellayali og Los Amatores i Norge og gir egne workshops under navnet “Flamenco fits me”.

Safaa Al-Saadi (darbuka) er komponist, arrangør og multi-instrumentalist med utdanning fra Universitetet i Bagdad og Norges Musikkhøgskole. Han skriver tradisjonsmusikk fra Mesopotamia og bruker instrumentene nay (fløyte), tabla (tromme), rak (tamburin) og kishbeh (tromme) såvel som sang. Safaa spiller med band og artister som Friensemblet, Ellayali, Miriam Segal og Malika Makouf Rasmussen. Han har opptrådt i Spania, Italia, Frankrike, Danmark, Sverige, Serbia, Belgia, Nederland og Marokko.

Billetter

Ordinær pris: 150,-
Barn/Honnør/Student/Medlem: 100,-

Adresse

Nedre Slottsgate 1 – inngang fra Christiania Torv
Lokalet ligger i Oslos første rådhus. I andre etasje til Gamle Raadhus Restaurant
Trikk nr 12 til Christinania Torv, T-bane til Stortinget stasjon

Kart

Image