Image
Image
torsdag 4. mai 2023
, kl 19:00

Peer Gynts kvinner

 PEER GYNTS KVINNER

I Henrik Ibsens berømte skuespill møter hovedpersonen et knippe kvinner som på hver sin måte konfronterer ham med ulike sider av ham selv.  Til å karakterisere disse kvinneskikkelsene har vi i tillegg til Maris verbale betraktninger valgt musikk som står i kontrast til det nasjonalromantiske vi vanligvis forbinder med Ibsen.  Peer kaller seg selv et sted «en verdensborger av gemytt», og ved å velge internasjonal musikk, med vekt på noe så fjernt som Sør-Amerika, håper vi å fremheve det almenmenneskelige i teksten og persongalleriet.

Mari Maurstad, skuespiller
Maurstad debuterte 1977 i Kvinner av Claire Booth på Den Nationale Scene, første større rolle var som Cordelia i Kong Lear (1978). Ansatt ved Den Nationale Scene 1977–1980, fra 1981 ved Nationaltheatret.

Hun har spilt så vel barneteater, komedier og musikaler som dramatiske roller. Blant hennes roller kan nevnes Pippi Langstrømpe, Pernille i Henrik og Pernille, Eliza Doolittle i My Fair Lady, Valencienne i Den glade enke, samt Ingrid, Den grønnkledde og Anitra i Peer Gynt. Hun gjorde stor suksess med enkvinnesforestillingene Maris glade mariritt (2000/2001) og Mariality (2002). Hun spilte dessuten en av hovedrollene i Cole Porters musikal Kiss Me Kate ved Den Nationale Scene (2002) og var heksen i C. S. Lewis’ klassiker Draumen om Narnia ved Det Norske Teatret samme år.

Filmroller bl.a. i Drømmeslottet (1986); også fjernsynsroller, bl.a. i underholdningsprogrammer. Maurstad har også gitt ut flere soloplater, har redigert flere sangbøker og gitt ut humoristiske bøker sammen med Cille Biermann.

Aage Kvalbein, cello
Som solist og kammermusiker har han gitt konserter over hele kloden og vunnet tre internasjonale priser og fem norske. Han har spilt inn over 40 plater, og er professor emeritus ved Norges musikkhøgskole.

Svein Haugen, kontrabass
Han har mange år bak seg som solo-bassist i Oslofilharmonien. Ved siden av har han bred erfaring fra andre sjangre, som jazz, tango og sigøynermusikk.

Eilif Moe, gitar og sang
En musiker som behersker mange stilarter. Han var med i Oslo Tangoforening og har spilt med bl.a. Paolo Vinaccia, Nils Økland, Egil Kapstad og Bendik Hofseth. Han har også vært gitarist på turnè med Oslofilharmonien.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.
Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før konserten konsertdagen, slik at du kan reservere gode sitteplasser.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum kan nyte noe godt i glasset før konsert, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image