Image
Image
onsdag 6. mars 2024
, kl 19:00

POING ALMOST CLASSIC – release konsert

Lansering av ny CD, konsert, samtaler og sosialt samvær!

På albumet Almost Classic er POING på visitt i det klassiske repertoaret: Musikk av Mahler og Tsjaikovskij behandles på ulikt vis i egne arrangementer, og gjennom rekomposisjoner av samtidskomponistene Olav Anton Thommessen og Eivind Buene.

I Eivind Buenes Mahler Mixtapes blir Mahlers sanger sunget med alminnelige stemmer av musikerne i trioen, langt unna den klassiske lied-tradisjonen.

POING har selv arrangert scherzo-satsen fra Mahlers 6. symfoni: Her viser de oppfinnsomhet og lekenhet i møtet med den største symfoniske komponisten i historien. Folkemusikkelementene nærmer seg folkemusikk igjen, og spilleteknikker fra moderne musikk flettes inn for å gi klangrikdom i dette verket hvor tre musikere alene framfører musikk skrevet for stort orkester.

Olav Anton Thommessens Fire Tsjaikovskij-skisser er komponert til POING. Thommessen skriver selv om dette svært virtuose verket: «I løpet av 1891 var bruddet mellom Tsjaikovskij og hans velgjører Nadezda von Meck et faktum, Selv om han ikke lenger trengte hennes pengestøtte, var bruddet et tegn på at han ikke lenger kunne skjule sin seksuelle legning, og at hans renommé var i fare. Dette resulterte i at han stanset arbeidet på tre større verk: Tonediktet Voyevoda, den tredje pianokonserten, og den “syvende” symfonien i Eb-dur.»
Gjennom tre hurtige og dramatiske scherzo-satser lar Thommessen seg inspirere av den store personlige krisen knyttet til Tsjaikovskijs legning, og ufullførte verk av komponisten fra samme periode. I den siste satsen er stemningen en helt annen, den framstår som en meditasjon over Tsjaikovskijs to viktige bidrag til den ortodokse kirkesangen: opus 41 Sankt Johannes Khrysostomos og opus 52 Vesper.
Medvirkende
Håkon Thelin (kontrabass)
Frode Haltli (akkordeon)
Rolf-Erik Nystrøm (altsaksofon)
POING begynte å spille sammen i 1999, og feirer i år sitt 25- årsjubileum! De har siden starten vært et av verdens ledende ensembler for samtidsmusikk med over 150 urfremførelser, men er samtidig unike i sin sjangeroverskridende aktivitet.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image