Image
Image
fredag 15. desember 2023
, kl 19:00

SISU slagverksensemble – JULEKONSERT UTEN JULEMUSIKK

SISU slagverksensemble feirer i 2023 sitt 30-års-jubileum. I jubileumsåret har SISU blant annet uroppført to verk av to norske komponister, hatt urpremiere på SISUs unike versjon av Dyrekretsen (Tierkreis) av Stockhausen, og på tampen av året framfører SISU Trylletromma med Øyonn Groven Myhren. Men aller først ønsker SISU velkommen til sin årlige Julekonsert uten julemusikk. Og denne gangen rettes søkelyset mot pioneren John Cage.

John Cage (1912– 92) – amerikansk komponist og multikunstner – er en av det 20. århundredes store banebrytere. Han regnes av mange som den viktigste og mest særegne når det kommer til musikalsk fornyelse. “Alt er musikk – det er bare opp til deg selv å definere det som dét.” (John Cage). Han ønsket blant annet å snu opp-ned på komponistrollen. Han mente at komponistens oppgave er å fjerne seg selv, sine estetiske preferanser, og sine intensjoner fra verket. I flere av Cages komposisjoner må utøverne selv “fullføre” sine egne stemmer ved hjelp av for eksempel terningkast. På SISUs julekonsert inviteres publikum inn i John Cages musikalske univers. Det blir et spennende utvalg av verker fra hans rikholdige produksjon. Velkommen!

SISU slagverksensemble er en spydspiss innen samtidsmusikk-feltet, og turnerer jevnlig i Norge og utlandet. Hovedfokus er slagverks-komposisjoner av norske komponister. I mars 2024 har SISU urpremiere på verker av Cecile Ore og Bjørn Bolstad Skjelbred sammen med Telemark kammerorkester i Gamle Munch i Oslo. SISU har siden oppstarten i 1993 ved ulike tilfeller framført verker av Cage, blant annet på Ultima-festivalen (Oslo) og Ilios-festivalen (Harstad), og de er sentrale på Cage-albumet Will you give me to tell you. Hjemmeside: www.sisu-percussion.no

Kjell Samkopf (gjeste-musiker), er en norsk komponist, musiker og pedagog med bred bakgrunn fra ulike musikksjangere. Han hadde sin første undervisningsjobb i 1968, sin første frilansjobb som slagverker i Oslo filharmoniske orkester i 1972 og sin første offentlige uroppførelse i 1973. Siden har det gått slag i slag. Kjell Samkopf har ved flere anledninger framført verker av John Cage. Hjemmeside: www.samkopf.no

Eirik Østenstad Sanner (gjeste-musiker), spiller eufonium og har siden høsten 2022 vært ansatt ved forsvarets stabsmusikkorps. Han tok sin mastergrad ved Norges musikkhøgskole våren 2002. På Cage-konserten medvirker han på konkylie, der han vil utnytte sin kompetanse på sirkulær pust. Hjemmeside: www.eiriksanner.no

Nora Sjøgren (gjeste-musiker), er en allsidig slagverker utdannet fra Norges musikkhøgskole. Hun er fast medlem av slagverkensemblet Rattlebelles, og har for øvrig et bredt virkefelt.  Hun spiller i ulike orkestre, forskjellige kammermusikalske prosjekt med mer.

Det lydtekniske ivaretas av Erik Mathias Samkopf – musiker, artist, låtskriver, produsent og lydtekniker.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image