Image
Image
onsdag 24. august 2022
, kl 19:00

Solidaritetskonsert for Ukraina

På Ukrainas nasjonaldag presenterer Morten Gaathaug programmet TRE KVARTETTER – TRE HISTORIER – SAMME KOMPONIST. Gaathaugs tre siste strykekvartetter har alle hver sin historie med svært forskjellig utgangspunkt. Strykekvartett nr. 10 er skrevet som en reaksjon på den russiske invasjonen av Ukraina, og bygger så å si utelukkende på ukrainske folketoner. Denne kvartetten – som er tilegnet Ukrainas president Volodimir Zelenskij – får ved denne anledning sin uroppførelse, sammen med kvartett nr. 9 som er inspirert av Peder Balkes malerkunst. Programmet åpner med kvartett nr. 8, som ble urframført i fjor med stor suksess av de samme strykere fra Den Norske Opera & Ballett

Medvirkende
Dominic Griffiths, fiolin
Kjell Tomter, fiolin
Truls Bernhardsen, bratsj
Jan Koop, cello

Om komponisten
Morten Gaathaug (1955-) har sin utdannelse fra Barratt Due Musikkinstiutt, Oslo og Musikkhøgskolen i Bratislava, Slovakia. Hans viktigste lærere har vært Johan Kvandal (komposisjon) og Kari Edgren Gierløff (klaver). Han har mellomfag i musikk fra Universitetet i Oslo, og er Master i komposisjon med aksept fra Norges musikkhøgskole. Gaathaug har skrevet musikk i de fleste genre, både orkesterverker, soloverker, kammermusikk og sanger. Uttrykksformen preges av arven fra klassikerne og det forrige århundres tonale fornyere. Gaathaug definerer seg som en rendyrket romantiker, og tilstreber i sin stil en klar og enkel melodikk. Han debuterte med en egen komposisjons-aften i Oslo 10. april 1983, og har siden holdt tallrike konserter med egen musikk.

Billetter
Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. (Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca 2000 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via publikung.no

Image