Image
Image
onsdag 23. oktober 2013
, kl 22:00

Tenor Battle

Håkon Kornstad er en av Norges beste jazzmusikere, med stjerneanmeldelser i New York Times og bred dekning i anerkjente jazzmagasiner verden over. Han har flere enn 20 utgivelser bak seg, noen av dem Spellemanns-nominert. Under et lengre opphold i New York blir han tatt med på Metropolitan-operaen, får helt bakoversveis av Cavalleria Rusticana og tenker «kanskje jeg alltid har hatt mest lyst til å synge?». En uke senere står han i studioet til en pensjonert dramatisk sopran på Upper West Side og gjør sine første stemmeøvelser. Det viser seg snart at han er tenor, med flott høyde og en vakker klang som bare venter på å utforskes. Fire år senere er han i gang med avsluttende masterstudier på Operahøgskolen og har sunget roller som Rodolfo, Werther, Tamino og snart Ferrando. En fantastisk reise. Ligger saxofonen på hylla nå?

 

Nei, saxofonen lever i beste velgående! I Håkon Kornstads eget ensemble blandes vakre operaarier og napolitanske sanger med smektende jazztoner. Nå og da får du kanskje assosiasjoner til gamle 78-plater fra salongorkesternes tid. Eller kanskje ikke – rett og slett fordi det er første gang i verden at jazz og opera kombinereres på denne måten. En Kornstad-konsert er aldri hugget i stein; her får de flotte musikerne spillerom til å improvisere og re-arrangere, enten det er Puccini, Leoncavallo, barokk eller napolitanske sanger – respektfullt og lekent på samme tid. Vi garanterer en magisk konsertopplevelse du aldri har hørt maken til!

Medvirkende

Håkon Kornstad, tenor, tenor-saxofon, fløyte mm.

Lars Johansen, cembalo og cimbalon

Sigbjørn Apeland, tråorgel

Per Zanussi, kontrabass

Øyvind Skarbø, perkusjon

Adresse

Stortingsgaten 16

Kart

Christiania Teater, stedet hvor man først fremførte opera i Oslo, ligger i Stortingsgaten. Det har tidligere vært kjent under navnene Opera Comique, Det Norske Teatret og Filmteateret. Lokalene er nydelige og egner seg godt til opera.

Billettpriser

Alle priser er ekskl. billettavgift til Billettservice

Ordinær: 200,-

Aftenpostens A-kort: 150,-

MER-tilbudet til Dagsavisen: 150,-

UiO-ansatt: 150,-

Medlem i Opera til folket: 150,-

Sangere: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

PublikUng: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

Image