Image
Image
lørdag 9. mai 2015
, kl 15:30

Tidlig barokk med ensemble Amore torna

Ensemblet byr på en forrykende sammensetning av italiensk og engelsk musikk fra den tidlige barokkperiode. Musikk av komponister som Caccini, Monteverdi, Frescobaldi, Strozzi og Dowland blir å høre. Det spenner fra pulserende fest til musikk til inderlige og lavmælte sørgesanger. Ensemblet ønsker å ta publikum med i et dypdykk i mangfoldet av følelser og uttrykk som musikken fra barokkens barndom byr på.

Teksten sto svært sentralt i utformingen av komposisjoner på denne tiden. Den unike helheten dette skaper mellom musikk og tekst er noe de ønsker å fokusere på og belyse, og dette danner grunnlaget for programmet. Den fantastisk fengende og dansbare musikken i programmet kommer til sin fulle rett når den fremføres med historisk slagverk, og barokkharpens unikt vakre klang gir den sorgtunge musikken en ekstra dimensjon. Dette er musikk og instrumenter man ikke får høre så ofte – en unik mulighet til å oppleve gammel musikk i en aktuell, fengende og frodig drakt!

Medvirkende

Inga Gorset, fiolin
Lynetta Taylor, blokkfløyte
Kristine Rustad, gambe
Francesco Buccino, cembalo
Martin Ulvim, slagverk
Sondre Høymer, gitar
Katri Tikka, barokk- harpe
Adrian Lara, sang
Inger Øvrebø Uberg, sang

Billetter

150,- / 100,- selges ved inngangen. (Husk kontanter)

Vi åpner dørene og billettsalget kl 14.30. Fra da vil det være mulig å holde av plass.

Adresse

Nedre Slottsgate 1 – inngang fra Christiania Torv

Lokalet ligger i Oslos første rådhus. I andre etasje til Gamle Raadhus Restaurant

Trikk nr 12 til Christinania Torv, T-bane til Stortinget stasjon

kart

Servering

Salg av vin, øl, kaffe, mineralvann og snacks.

Den som ønsker å spise vil finne masse godt på menyen hos Gamle Raadhus Restaurant, vår hyggelige samarbeidspartner i første etasje. Vi anbefaler å ta turen innom etter Lørdagsopera. Resturanten fikk 5 poeng i Oslo By i Aftenposten høsten 2014. Les anmeldelsen her

Image