Image
Image
tirsdag 31. oktober 2023
, kl 19:00

Halloween-konsert: «Når vampyren vågner»

Opplev pasjonert, lyrisk pianomusikk på Allehelgensaften med pianisten Marius Løkse i Gamle Raadhus fra 1641!

Her blir det attenhundretalls gotisk/vampyr stil. Altså et hverdagslig kostymeball ultra light: Kom gjerne iført dine hoggtenner, lett sminket og/eller iført klassisk inspirert aften antrekk.

Man kan med fordel drapere seg i dødelig vakre klær fra din favoritt epoke. Altså fri fantasi er tillatt.

Vi ønsker og by opp husets gamle ånder, vampyrer og andre dødelige til pianistisk velbehag.

Slik ønsker vi å gjenskape de intime salong konserters æra!

Om mennesket, mannen og musikeren

Marius skaper tonemalende musikk innenfor en tidløs film-musikk-sjanger. Stykkene er inspirert av blant annet senromantikk og impresjonisme.

Pianist og komponist Marius Løkse smelter, med sine virvlende og vare toner, selv de mest forherdede hjerter. Han er en klassisk utdannet pianist, med et musikerliv i ytterkanten av den klassiske musikkens æra, inspirert av andre tilgrensende sjangre og stilarter.

Kuriosa:  Marius studerte blant annet hos den ungarske pianisten Elisabeth Klein, en elev av Bela Bartók. Bartok selv studerte hos István Thoman, elev av Liszt. Ergo kan det sies om kveldens musiker at hans tippoldelærer er selveste Franz Liszt. Og inspirasjonen er mulig å spore. Sprøtt men sant! Løkses komposisjoner kan beskrives som pastorale og lyriske, ofte med en attenhundretalls aura. Han maler mektige landskaper med sine melodier, og krydrer dem med bold lidenskap.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image