Aleksander Nohr

Baryton
Image

Aleksander Nohr har i flere år imponert publikum og kritikere med sin varme og omfavnende baryton og hans tilstedeværelse på operascenen. Han har jevnlig gjestet Den Norske Opera & Ballett siden 2014 og har gjort roller for mange av de største operakompaniene i Skandinavia. Utover å opptre i forestillinger og med orkester har han en stor kjærlighet for kammerkonserter, sangaftener og operapuber. Aleksander Nohr har holdt flere helaftens sangkonserter med pianister som Trygve Brøske, Christian Westergaard og Mats Jansson. Han tok 2. pris og prisen for beste fremføring av danskspråklig sang ved Copenhagen Lied-Duo Competition 2017 sammen med pianist Sofia Wilkman, og medvirker på albumutgivelser på Dacapo Records hvor han fremfører sanger av Peter Heise og John Frandsen.

I tillegg til å være klassisk sanger er Aleksander Nohr en habil visesanger, låtskriver og gitarist. Han har i flere år interessert seg særlig for Carl Michael Bellmans musikk, og fremfører ofte egne arrangement av Bellmans sanger.

Aleksander er fra Kjerringøy i Nordland og utdannet ved NTNU i Trondheim hos prof. Kåre Bjørkøy, samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet i København hos prof. Kirsten Buhl Møller. Han debuterte ved Det Kongelige Teater som Dancairo i Carmen og har siden gjort mange roller ved Den Norske Opera & Ballett. bl.a. Dandini i La Cenerentola, Schaunard i La bohème, Masetto i Don Giovanni og Lt. Redburn i Billy Budd. Han har sunget ved de fleste norske regions- og distriktsoperaer, samt skandinaviske kompanier som Opera Hedeland, Den Jyske Opera og Malmö Opera. Nohr er en ettertraktet lied- og konsertsanger og har gjestet mange større nord-europeiske orkester og festivaler.