Anne Wik Lindelöf

Sopran
Image

Anne Wik Lindelöf fra Trondheim hadde sin internasjonale debut i rollen som Marguerite i Faust ved Nasjonaloperaen i Estland i 2012, til strålende kritikker. Hun har etablert seg innenfor et bredt lyrisk repertoar som blant annet inkluderer roller som Liù, Tosca, Violetta, Pamina og Micaëla, og det er særlig innenfor det romantiske italienske og franske repertoaret hun føler seg hjemme.

Anne fikk sin sangutdanning ved Institutt for Musikk i Trondheim og ved Operahøgskolen i Oslo. Hun har først og fremst sunget mye i Norge og Sverige, både operaroller, romansekonserter, kirkemusikk og tango. Hennes repertoar spenner fra Puccini til Piazzolla, via Vivaldi, Verdi og Massenet til Carl Unander-Scharins moderne tonespråk. Hun har sunget konserter ved blant annet Den Norske Opera&Ballett, Konserthuset i Stockholm, Bergen Nasjonale Opera, Kirsten Flagstad Festival og Oslo Operafestival, med orkestre som Kungliga Filharmoniska Orkestern, Bergen Filharmoniske Orkester, Kristiansund Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta og Dalasinfoniettan.

Anne er en uvanlig ekspressiv sanger med et stort emosjonelt nærvær i stemmen og på scenen, og hun går inn i musikken og rolletolkninger med hele hjertet.