Eldrid Gorset

Sopran
Image

Eldrid Gorset kommer fra Oppdal og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt og nå Operahøgskolen hvor hun tar sin mastergrad hos Solveig Kringlebotn. Under studietiden har hun fått synge roller som Anna, Emmy, 1. heks, Susanna og Fiordiligi. Denne sommeren debuterte hun som Musetta i Puccinis La Bohème med Skånska Operan hvor store deler av Skåne ble besøkt.

2018 har vært et innholdsrikt år for Eldrid – hun er også aktuell med det ferske konseptet DIVA utviklet for og med kammerorkesteret Nordic Harmony, og sammen med bl.a. manusforfatter og fiolinist Stinius Maurstad leker de med den klassiske konsertens form og innhold. Senere i år venter igjen rollen som Pamina i barneforestillingen Mozart med Tryllefløyten som har blitt oppført flere steder på Østlandet. Sommeren 2017 turnerte hun i Trøndelag med KmOpra, som Vi i Gershwins Blue Monday og våren samme år portretterte hun Susanna i Mozarts Figaros bryllup med Christiania Opera.

Eldrid er en svært allsidig sanger og av kirkelige verk har hun sunget bl.a. Dvořáks
Stabat Mater og Bachs Juleoratorium. Sistnevnte er hun invitert tilbake til å synge julen 2018 med Lillehammer Symfoniorkester og Operakor. Eldrid er i tillegg vikar i Det Norske Solistkor, har ved flere år sunget i Oscarsborg Operakor og har gjort utdrag fra West Side Story under Kirsten Flagstad Festival med Trondheim Symfoniorkester.