Emil Duncumb

Klaver
Image
Ønsker du å booke denne utøveren?
Send mail

Pianist/hammerklaverspiller Emil Duncumb har spilt i en lang rekke konserter og festivaler i Norge og utlandet både som solist og kammermusiker. Høydepunkter inkluderer konserter på Wigmore Hall og King’s Place (London), sendinger på WDR3 og BBC Radio 3 i tillegg til opptredener på Universitetets aula og Oslo konserthus.

Født i England med kroatisk mor og britisk far, flyttet Emil til Norge da han var åtte år og begynte på Barratt Dues musikkinstitutt fire år senere. Videre har Emil studert på Royal Academy of Music, The Juilliard School og Norges musikkhøgskole. Han er blant annet prisvinner ved MAFest hammerklaverkonkurransen i Brugge og mottaker av stipend fra Ingar Doblougs stiftelse.

Emil er særdeles glad i kammermusikk og grunnla i 2016 kammergruppen Pocket Sinfonia. Nyere høydepunkter med Pocket Sinfonia inkluderer opptredener på National Centre for Early Music (York), en turne støttet av Continuo Foundation og en CD innspilling av orkesterverk av Mozart og Haydn, transkribert for besetningen av J. N. Hummel og M. Clementi som gis ut i 2023.