Hamida Maryam Kristoffersen

Sopran
Image

Sopranen Hamida Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms hadde sin rolledebut som Mimi allerede 25 år gammel i Arktisk operas oppsetning av La bohème (2012). I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja internasjonale musikkkonkurranse i Oslo og vant der både Ingrid Bjoner-stipendet og prisen for beste utøver av norsk musikk med sin tolkning av Fartein Valens Ave Maria. Året etter var hun solist i Oslo konserthus med både Oslo-filharmonien og Kringkastingsorkesteret. 

Sommeren 2014 sang hun Despina i Mozarts Così fan tutte med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i en samproduksjon med European Opera Centre, og tok også del i Ravinia Steans Music Institute for unge sangere i Chicago. Høsten 2014 begynte hun et to-års opphold ved operastudioet i Zürich i Sveits, og ble i 2016 ansatt som solist ved den anerkjente operaen i Zürich, der hun har sunget alt fra barokk til verdenspremierer av nyskrevet musikk.

Sesongen 2018/19 var hun Grete i Humperdincks Hans og Grete ved Operahuset i Zürich, og våren 2019 sang hun Diane i Hippolyte et Aricie av Rameau både i Zürich og ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Høsten samme år var hun solist som Micaëla i Arktisk Filharmonis oppsetting av Carmen.

Kristoffersen har også sunget ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo, både Micaëla i Carmen i 2015, og som Grete i Hans og Grete i 2020.

Sommeren 2022 og 2023 tolket hun rollen som Kate Pinkerton i Madama Butterfly på utendørsscenen på Bregenzer Festspiele i Østerrike.