Image
Image
lørdag 9. mars 2024
, kl 16:00

Lørdagsopera: Otello (utdrag)

NB! Det har vært litt forvirring med tidspunkt å denne forestillingen. Det er lørdag 9. mars kl 16.00 som er riktig. Det ble en del frem og tilbake fordi naboer klaget på Lørdagsopera i Posthallen og vi ble kastet ut. Vi beklager problemene dette måtte medføre. Vi refunderer billetter til alle som trenger det

Adresse: Christiania Torv 1, rett ved siden av Rådhusgata 30

Dagens program

Otello er en opera i fire akter fra 1887 med musikk av Giuseppe Verdi og libretto av Arrigo Boito etter William Shakespeares skuespill Othello. Stykket ble skrevet ferdig da Verdi var 74 år gammel, og var hans nest siste opera. Den hadde mer avansert instrumentering og mer psykologisk rollebesetning. Otello var det andre forsøket Verdi gjorde på å skrive en opera basert på Shakespeare etter Macbeth i 1847, som fikk en dystrere utgave i 1865. I vår versjon får publikum et dypdykk i relasjonen mellom Otello og Desdemona og Jago.

Medvirkende

Otello: Thomas Ruud, tenor
Desdemona: Hamida Kristoffersen, sopran
Jago: Jørgen Backer, baryton
Emilia: Désirée Baraula-Massari, mezzosopran
Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Billetter

Fullpris: kr 250,-
A-kort: 200,-
Operamedlem: kr 200,-
PublikUng/Student: 50,-

Bar

Dørene åpner ikke før 15.30, men Skyggesiden bar (rett utenfor døren vår), åpner 15.00 slik at du kan få deg noe godt å drikke mens du venter. Så kan du komme opp kl 15.30 og reservere plass og gå ned og kose deg i 30 min til.

Litt historie

Lørdagsopera har utviklet seg via flere prosjekter som Opera til folket har arrangert. Det begynte med operapub på Dockside i 2002. Gikk via flere operapuber i Oslo og Operanachspiel på Kristiania Bar og Cafe, før det landet på lørdager kl 16.00 samme sted fra 6. februar 2010. Vi måtte etterhvert flytte derfra og da gikk turen via Pigalle på Grønland før vi endelig endte opp på Gamle Raadhus 6. september 2014. Nå er en ny epoke i ferd med å begynne i Posthallen. Vi håper på mange gode år sammen med verdens beste samarbeidspartnere der. Vi kan også nevne at vi er tilbake på Grønland med Operapub på Grønland Boulebar hver lørdag kl 19.00. Vi satser på fulle hus over alt.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til: info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 1500 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image