Ida Gudim

Sopran
Image

Ida Gudim debuterte ved Den Norske Opera & Ballett høsten 2013 i rollen som Mrs. Chan i AD UNDAS – Solaris korrigert på scene 2, og jobber som freelance operasanger. Hun ble uteksaminert ved Operahøyskolen i Oslo i 2015, og har en mastergrad i utøvende sang fra Norges musikkhøyskole samt en bachelorgrad fra Barratt Due musikkinstitutt. De siste årene har Ida gjort roller som Valencienne i Den glade enke på Opera di Setra, Vespetta i Pimpinone og Ännchen i Der Freischütz på Ringsakeroperaen, Ines i Il Trovatore på Operaen i Kristiansund. Hun har også hatt engasjementer hos Det Norske Blåseensemble, Arktisk filharmoni og Opera Østfold.

Ida jobber i tillegg som produsent, regissør, og regiassistent. Hun har produsert og regissert flere forestillinger for bl.a Oslo Operafestival og Nynorskens hus, og vil sesongen 22/23 ha ansvaret for Opera Østfolds nye satsing «Opera på Magenta».  Hun har tidligere jobbet som regiassistent for Stefan Herheim på Kunsthøgskolen i Oslo, og regiassistent for Alexander Niclasson på Opera på Skäret.

Ida Gudim har gjennom sin karriere mottatt stipend og bemerkelser fra Statens kunstnerstipend, Sine Butenschöns stiftelse, DEA musikstiftung Norwegen, Fegerstens stiftelse, Oslo kommune og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.

Foto: Petter Skafle Henriksen

Image
6
juli
kl 13:00

Opera til folket | BAKgården Sandvika

BAKgården
2024