Jørgen Backer

Baryton
Image
Jørgen Backer er en av Skandinavias mest allsidige unge barytoner. Han studerte ved Norges musikkhøgskole og tok sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo i 2012. Backer har hatt oppdrag ved Den Norske Opera & Ballett, Riksteatret, Trondheim Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Kilden Opera, Opera i Kristiansund, Opera Rogaland, Opera Nordfjord, Opera Østfold, Ringsakeroperaen, OscarsborgOperaen, Oslo Operafestival m.m.
Backer debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2013 som Dr. Falke i Flaggermusen da han var praktikant der og har siden jobbet som operasanger og konsertsanger rundt om i Norge, og har over 40 roller på sitt repertoar.
Backers roller har variert fra tittelrollen i Macbeth og Alberich i Das Rheingold til Escamillio i Carmen, Schaunard og Marcello i La bohème, Tonio i Pagliacci, Ping i Turandot til Greven i Figaros bryllup for å nevne noen.
I september 2021 er han tilbake på DNO&B i rollen som Warden i Dead Man Walking, i november 2021 skal han gjøre Caspar i Der Freischütz på Ringsakeroperaen og i februar 2022 skal han til Kristiansund for å gjøre Scarpia i Tosca.
Image
23
juli
kl 15:00

Sommerkonsert i Frogner hovedgård: Operaperler

Frogner Hovedgård
2023