Kaia Rullestad Teigen

Sopran
Image
Kaia Rullestad Teigen er en lyrisk-dramatisk sopran fra Kampen i Oslo. Hun har bachelor i klassisk sang fra Griegakademiet, og master i opera fra Operahøgskolen, KHiO, der hun studerte med Solveig Kringlebotn. Tidligere er hun utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet.
Kaia har tidligere sunget roller som Belinda i Dido & Aeneas, Søster Berthe i Sound of Music, The Witch i Into the Woods og Lia i L’Enfant prodigue. Hun hadde sin profesjonelle debut under Festspillene i Bergen i 2016, som Bertha i Barberen i Sevilla. I 2018 ble rollen som Opprørslederen i Nattspill av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo skrevet spesielt for henne og i 2019 sang hun Die Knusperhexe i Hans og Grete, på DNO&B med KHiO og KORK.
Høsten 2021 var hun en del av urframføringen av Ole Olsens opera Klippeøerne, med Arktisk Filharmoni, og sommeren 2022 hadde hun sin internasjonale debut som Fiordiligi under Wiener Festspieles produksjon av Così fan tutte. Foruten sceniske verk har Kaia vært sopransolist i en rekke kirkeverk, samt i NRKs Grieg minutt for minutt.