Mari Helander

Samisk scenekunstner
Image

Mari Helander er født og oppvokst i Tana i Finnmark. Hun har nordsamisk bakgrunn og behersker både samisk og norsk flytende.

Hun har språkbakgrunn fra Universitet i Tromsø og Den Samiske Høyskolen i Kautokeino. Hun jobber som Daglig leder i Den Samiske Barnehagen Cizàs i Oslo.

Av internasjonal erfaring har Mari et års opphold i Zurich, hvor hun blant annet studerte tysk og eventyrformidling. Hun har opp gjennom årene formidlet en rekke samiske barneforestillinger både her hjemme, i Paris, Tyskland og Marokko. Mari har blant annet hatt kultureltsamarbeid med Kulturhistorisk Museum i Oslo, Universitetet i Oslo, Hamar kulturhus, Tromsø Operafestival, Nesodden kommune, Østlandske lærerstevne, Opera til folket, Oslo-Met, samt respektive norske barnehager og skoler i Oslo.

I tillegg har Mari vært involvert i en barneoperaforestilling Jakten på Nordlyset i samarbeid med Astrid Ingebjørg Swart (sjaman og kursholder), Gjøril Songvoll (operasanger) og Dorina Komani (pianist)

Jakten på Nordlyset ble satt opp på Gamle Raadhus scene i Oslo og Hamar kulturhus i 2019 og i forbindelse med Operafestivalen i Tromsø, høsten 2020.

Image
24
september
kl 12:00

Oslo Operafestival – Opera for barna: Jakten på Nordlyset

Gamle Raadhus Scene
2022