Maria Steinsvik

Sopran
Image

Maria kommer fra Herøy på Sunnmøre. Med obligatorisk barnekor på skolen, begynte hun tidlig å synge. Maria tok bachelorgraden sin i klassisk sang på Musikkhøyskolen i Sofia, Bulgaria. Hun har Mastergrad og Post Graduate Diploma i utøvende klassisk sang fra Universitetet i Stavanger med professor Elizabeth Norberg-Schulz. Som en del av studiene var Maria på utveksling på Conservatorio di Santa Cecilia i Roma for å fordype seg i den italienske bel canto stilen.

Maria har hatt rollen som Ottavia i Monteverdis L’incoronazione di Poppea med dirigent Ruben Jais og reggisør Caterina Panti Liberovici og sunget Tosca i Tosca av Puccini i forbindelse med Operacafè i Sandnes. Hun har medvirket i Suor Angelica av Puccini i Stavanger og sunget Rosalinde i utdrag av Flaggermusen av J. Strauss i Bulgaria. Videre har hun vært solist på Brahms Liebeslieder valser, Mozarts Requiem og Vivaldis Gloria. Hun har hatt rollen som Unn den Fagre i sogespillet Kongens Ring med dirigent Nils Magne Abelseth og regissør Gerhard Pettersen. Maria har hatt mye konsertvirksomhet og vært engasjert i operapub både i Stavanger og Oslo.

Hun vant Sparebanken Møre sitt GNIST-stipend, og i 2013 vant hun 1. pris i den internasjonale konkurransen Domenico e Gaetano De Paolis i Civitavecchia i Italia. Videre har Maria gjort rollen som La Baronessa i La Baronessa di Carini av G. Mulè på festivalen Nebrodi in Canto på Sicilia, Italia.

Hun innledet en forestilling på Nasjonalteateret sammen med pianist Christian Grøvlen i forbindelse med Callas Revisited med regi av Einar Bjørge under Oslo Operafestival i 2017. Hun gjorde rollen som Verily i operaen The Life to Come av Louis Mander på Den Norske Opera & Ballett i samarbeid med Oslo Operafestival i oktober samme år. Hun har også gjort rollen som Donna Anna i operaen Don Giovanni på Oslo Operafestival og Anitra, Den grønnkledde og Tredje seterjente i Peer Gynt med Ålesund Symfoniorkester. Hun har urfremført tre verk av Ole Karsten Sundlisæther. Nå jobber hun freelance og vikarierer av og til i operakoret på Den Norske Opera & Ballett.

Image
24
september
kl 12:00

Oslo Operafestival – Opera for barna: Jakten på Nordlyset

Gamle Raadhus Scene
2022