Ole Jørgen Kristiansen

Baryton
Image

Ole Jørgen Kristiansen er født i Sandefjord og oppvokst i Stokke i Vestfold og startet sin musikkutdannelse ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens operahøgskole i Oslo.

Ole Jørgen har vært engasjert ved operaene i Osnabrück og Wuppertal i Tyskland årene 1988-1994. Siden 1994 fram til 2015 har han vært fast ansatt som solist ved den Norske Opera & Ballett.

Ole Jørgen har tolket mange forskjellige roller og karakterer som: Rigoletto i Rigoletto, Amonasro i Aida, Renato i  Maskeballet, Jago i Otello og Grev Luna i Il Trovatore, alle av Giuseppe Verdi.
Av roller i operaer fra komponistene Puccuini, Mozart og Wagner kan nevnes: Shaunard og Marcello i La bohème og Scarpia i Tosca, Figaro og Grev Almaviva i Figaros bryllup, Heerufer og Friedrich von Telramund i Lohengrin, Kurwenal i Tristan og Isolde og Klingsor i Parsifal.

Ole Jørgen har hatt gjesteopptredener i Kina, Serbia, Sverige, Sør Afrika, Tyskland og Finland. Han har også vært involvert i kirkekonserter og operafestivaler i inn og utland. Ole Jørgen jobber nå som freelancesanger og lærer.

Foto: Sven Otto