Olivera Tičević

Sopran
Image
Sopranen Olivera Tičević ble født i Bijelo Polje i Montenegro. Etter sangstudier i Beograd tok hun solistdiplom ved Hochschule der Künste i Bern i Sveits. Som en del av studiet der fremførte hun i 2019 Ligetis Mysteries of the Macabre, og for denne fremføringen vant hun Tschumi-prisen og ble valgt til høgskolens beste student det året. Hun har også en mastergrad fra Norges musikkhøgskole i Oslo.
Hennes internasjonale karriere har blitt initiert av to priser hun har fått fra Austria Barock Academie i Wien i 2011 og 2013. Hun ble deretter engasjert som sanger i prosjektet Queen Christina of Sweden, the European. Dette prosjektet har gitt henne mulighet til å utvikle seg som kunstner og fremføre konserter for stort publikum internasjonalt – fra Wien til Tokyo.
Noen av operarollene hun har fremført er Pamina i oppsetningen av Mozarts Tryllefløyten ved operaen i Zürich 2016-2017, og Musetta i Puccinis La bohème. Musetta har hun tolket flere ganger ved Kunstakademiet i Beograd, på Oslo Operafestival/Opera til folket, og deretter i Podgorica i Montenegro i en samproduksjon mellom Festival Puccini Torre del Lago og Det Montenegrinske Nationaltheatret. Høsten 2018 debuterte hun ved Konzert Theater Bern i Sveits som Morgana i Händels Alcina og i mai 2021 sang hun igjen rollen som Morgana, da Die Freitagsakademie fra Bern gjestet Wiener Konzerthaus. Olivera Tičević sang Violetta i Verdis La traviata på Oslo Operafestival høsten 2021. Hun spilte Olga i Lehars Den glade enke 2.0 ved Bergen Nasjonale Opera og i 2023  Tredje blomsterpike i konsertversjonen av Wagners Parsifal, med Bergen Filharmoniske Orkester.
Foto: Filip Rasovic