Silvia Moi

Sopran
Image

Fra Susanna i Figaros bryllup til Papagena i Kenneth Branaghs filmatisering av Tryllefløyten og Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå. Silvia Moi er en operasanger med stort spenn og var i perioden 2007 til 2014 tilknyttet Den Norske Opera som solist. Vinteren 2014 sang hun Morgana i Alcina for begeistrede kritikere, som kalte henne «virtuos», «scenisk fri og livlig» og en «tindrende lys sopran, som en levende og bevegelig Morgana».

Moi er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Operahögskolan i Stockholm og Royal College of Music i London. Under studiene gjorde hun sin operadebut som Oscar i Verdis Maskeballet på Folkoperan i Stockholm.

I 2006 debuterte hun ved festspillene i Salzburg i mozartoperaene La finta semplice og og L’oca del Cairo. Senere det året sang hun sin første rolle ved Nasjonaloperaen, som Servilia i Titus. Ved Den Norske Opera har hun siden hatt roller som Norina i Don Pasquale, Echo i Ariadne auf Naxos, Lucia i The Rape of Lucretia, Rosina i Barberen i Sevilla, Susanna i Figaros bryllup, Papagena i Tryllefløyten, Zerlina i Don Giovanni og Adele i Flaggermusen. Sistnevnte har hun også sunget ved Komische Oper i Berlin og Kungliga Operan i Stockholm. Rollen som Zerlina har hun også sunget ved Nederlandse Reisopera, og i 2018 sang hun La Statue i Pygmalion ved Drottningholms Slottsteater i Stockholm.

Silvia Moi har hatt prestisjefylte oppdrag som å synge under Nobel-banketten i Stockholm i 2004 og Nobel utdelingen i Oslo 2021, og ved åpningen av operahuset i Bjørvika i 2008, og har dessuten mottatt flere stipend og priser. Sist var hun å høre i den nyskrevne operaen Kommandanten ved OscarsborgOperaen sommeren 2023r